Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av ett lås bildörr

När du sätter dig i bilen varje morgon, du tar det för givet att när du lägger din nyckel i låset, eller tryck på nyckelbricka, att dörren öppnas. Men någon gång i livet av varje bil låset kommer helt enkelt inte ur fläcken. Det finns flera skäl till varför detta kan hända, och lyckligtvis de flesta av dem är ganska små. Saker du behöver Flighter Key fob
Batteri
Tändare
Lock avisningsmedel
Visa fler instruktioner
1 p Om du använder en nyckelbricka för att låsa och låsa upp bilen dörrarna, det första att kontrollera är batterierna i nyckelbrickan. Faktum är att om bilen är över tre år gammal, byt nyckelbrickan batterier. Döda batterier i nyckelbricka är en av de viktigaste skälen till att lås inte fungerar. Det kan också vara den skyldige om du märker låsen är långsamma.
2 p Om det är kallt ute och dina lås kommer inte att öppna, det är mycket troligt att de är iskallt upp. Detta är ännu mer sannolikt att vara fallet om det har regnat eller snöat, eftersom fukten kommer in låsen och får dem att frysa. För att låsa upp låset, helt enkelt hålla ett lås avisningsmedel till hands, som är en liten batteridriven nyckel som värms upp och smälter isen. En annan teknik är att hålla din nyckel i lågan från en tändsticka eller tändare under flera sekunder och sätt sedan in den i låset.
3 p Om problemet är att låset fastnar eller är hård att vända, prova lite WD-40. Använd bara den medföljande slang och spruta en liten mängd av WD-40 i låset. Torka bort WD-40 som går ner på bildörren. Låt låset sitter i ungefär fem till tio minuter och sedan försöka igen. Låset ska vända lätt.
4

Nästa håll dörren låsa /låsa upp knappen. Om ingenting händer, men du hör ett surrande ljud, då låset behöver troligen bytas. Lämna in din bil för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71187.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.