Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning Hydrauliska Floor Jacks

En hydraulisk domkraft är en behändig apparat som används för att lyfta en bil att byta ett däck eller utföra underhållsarbete. Hydrauliska domkrafter golv är mer pålitliga, enklare att använda och ger mer stabilitet än flaskan eller sax domkrafter. På grund av sin storlek, de är svårare att lagra en alternativ uttag för vägkanten hantering. Din hydraulisk domkraft ska fungera på avsett potential för att säkerställa tillförlitlighet och säkerhet. Saker du behöver
hydraulisk domkraft olja
Funnel
Smörjolja
ren trasa
Golv uttag
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vikten rating på golvet jack och axeln vikten av fordonet du avser att lyfta med den. Axeltryck kan hittas på ett klistermärke på förarsidan dörrkarmen. Kom ihåg att du bara lyfter en axel i taget med en hydraulisk domkraft, så kombinerar de främre och bakre axellaster är inte nödvändigt. En två-eller tre-tons domkraft kan lyfta nästan alla axlar varje personbil eller lätt lastbil. Överskrider viktgränsen kommer inte bara plats stress på domkraft, men kommer också att vara mycket osäkra.
2

Inspektera hydraulisk domkraft före och efter varje användning. Spruckna svetsar, flytande läckor eller skadade, lösa eller saknade delar äventyra säkerheten och effektiviteten av domkraft. Var noga med att stänga av uttaget på sidan och inspektera kolven i både förlängts och i infällt läge. Rostiga eller pockmarked bagge kolvar kan orsaka väduren att misslyckas, eller att intermittent förlänga eller dra kolven i ryckiga rörelser som kan vara osäkra.
3

Testa hydraulisk domkraft före användning genom att stänga release ventil (vrida handtaget medsols) och sedan pumpa handtaget för att höja den hydrauliska kolven. Sadeln bör öka några inches per pump. Lyft sadeln så högt det går, vrid handtaget moturs för att lossa avlastningsventilen. Den hydrauliska fluiden skall rensa tillbaka in i kammaren och sadeln kommer att sänka hela vägen till botten. Om uttaget inte fungerar går upp eller ner, fortsätta felsökning innan du försöker lyfta något med det.
4

Bestäm om domkraft inte lyfta ordentligt eller inte lyfta alls. Detta kan orsakas av att inte tillräckligt med hydraulolja i behållaren eller luft i systemet. Se steg 5 för att kontrollera och justera oljan. Att blöda instängd luft, placera avlastningsventilen i helt indraget läge (moturs på handtaget), ta bort oljepåfyllningsskruven och pumpa handtaget flera gånger för att rensa luften från systemet. Byt oljan fylla skruven och testa domkraft.
5

Kontrollera hydrauloljan golvnivån jack. Felaktig oljenivå i uttaget kommer att kraftigt minska effektiviteten av lyftkraften och ordentlig sänkning av uttaget. Ta bort pluggen olja fyllning och titta in i kammaren. Oljenivån skall vara mellan 3/16 till 1/4 av en tum ovanför cylindern på de flesta domkraft modeller. Läs i bruksanvisningen för din domkraft för att säkerställa nivån och mätningen är korrekt. Använd endast en kvalitets-grade hydraulisk domkraft olja - använd inte vanliga oljeprodukter. Den korrekta mängden hydraulolja kommer att göra vissa att kolven kan bygga den korrekta mängden tryck för både lyftning och sänkning. En tratt för att lägga oljan kommer att komma väl till pass. Smörj alla rörliga delar med en premie smörjolja. Rengör kolven med en oljig trasa för att se till att damm och smutspartiklar inte in i hydraulcylindern.
6

Placera sadeln av domkraft i en trygg och säker hiss punkt på fordonet. Hjälpramar eller brädor golv är inte en säker plats och kommer grotta in under tyngden av axeln, orsaka skador på fordonet och äventyra säkerheten för hydraulisk domkraft.
7

Stäng utlösningsventil av golvet jack (genom att vrida handtaget medurs) efter sadeln har placerats korrekt. Pumpa handtaget att förlänga kolven och lyft sadeln. Om domkraften inte lyfter lasten eller börjar att sänka efter att den lyfts, kontrollera tätheten på avlastningsventilen. Om tätheten av handtaget och utlösningsventilen är korrekt och sedan domkraften fortfarande fungerar på samma sätt, har antingen en hydraulisk felfunktion skett på domkraften eller du överbelasta uttaget. I båda fallen, använd inte ordet jack. För en hydraulisk fel, antingen har ordet jack inspekteras och åtgärdas av en auktoriserad reparation plats eller avyttra uttaget och köpa en ny.
8

Lyft avsedda fordon om de villkor som anges i steg 6 inte uppstår. Använd alltid en pallbock stödja fordonet och aldrig ordet jack. Den domkraft bör användas för att lyfta och sänka bilen bara. Om du upplever bindning eller en ryckig rörelse från tillbakadragning bagge efter avlägsnande av stödbenet och sänka golvet jack, troligen hydrauloljan är överfylld, eller kolven är kraftigt rostat eller pockmarked. För mycket olja i reservoaren kommer inte att oljan tillräckligt med utrymme att flytta tillbaka från kammaren, och domkraften ska binda eller inte röra sig alls. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71192.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.