Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar en sufflett

Få saker i livet är mer befriande än att köra på motorvägen i en cabriolet med taket nere och vinden blåser genom håret. En suffletten är inte en kosmetisk funktion i din bil utan en funktionell del som skyddar dig från hårt väder och skyddar din bil kropp från rost och korrosion. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Stapler
Automotive självhäftande
Paint
Wire hjul, färgborttagningsmedel eller sandblaster
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Dra upp och ta bort sidhuvudet förseglingen fören väder, genom att ta bort skruvarna framifrån fören.
2

Lyft upp halvvägs, bända ut häftklamrar och dra tyget bort från den främre header fören.
3

Ta bort skruvarna från den andra och tredje band båge hållare. Skjut remsorna ur toppen tyget och ställ åt sidan.
4

Ta bort skruvarna från den bakre bågen ramen på båda sidor, och sedan ta bort den bakre tätningslisten.
5

Dra tyget bort från den bakre bågen för att exponera fästanordningen behålla sidan kabeln. Ta bort den här skruven och låta kablarna hänga framifrån fören.
6

Ta bort det inre såväl liner, som behålls av klipp som ska nås genom att ta bort baksätet eller nå genom stammen. När väl fodret tas bort, kommer det att finnas tre fästen som håller den bakre delen av toppen. Centret fäste håller bakrutan, bara ta bort det om du planerar att byta ut bakrutan. Ta bort de två sidofästen.
7

Ta bort häftklamrar som förbinder den övre tyget till den bakre bågen, och dra bort material. Tänk på att inte dra de häftklamrar som håller bakrutan om du återanvänder den. Addera Inspektion
8

Inspektera suffletten ramen för tecken på rost eller korrosion. Rengör och måla om delar som är rostiga, och ersätta någon som har strukturellt äventyrats.
9

Inspektera motorns effekt toppen och församlingar pump. Kontrollera efter läckor i de hydrauliska ledningarna. Om din bil har en historia av långsam eller svag makt topp motordrift, nu är det perfekt tid att få motorn bytas eller byggas om.
10

Inspektera vädertätningar. Gummi gummilister kan bli sköra och försämras med tiden, så att vatten kan komma in i bilen och orsaka rost. Byt ut tätningar som behövs.
11

Inspektera sido kablarna för kurvor, veck eller nötning. Reparera eller byt ut vid behov.
Installation
12

Limma bakrutan tyget till hållaren och skruva fast bilens kaross. Häfta sedan bakrutan till please band på bakre övre bågen.
13

bort och ersätta de gamla konvertibla bäddmadrasser, en sida i taget. Lägg den nya dynan över samma plats som den gamla och häfta till please remsor på varje båge. Upprepa för den andra sidan.
14

Lägg det översta tyget över ramen.
15

Lim och häfta de bakre hörnen av bibehållandekravet parentes. Sedan skruva fästena på plats på bilens kaross.
16

Lyft upp ramen så att du enkelt kan placera framför den övre tyget över främre header fören. Spraya frontbågen med lim och fästa tyget. Staple tyget till please band.
17

tillbaka främre tätningen header väder, återanvända skruvarna du tog bort tidigare.
18

Sätt de kvarhållande banden för den andra och tredje bågar genom öglor i tyget och sätt tillbaka skruvarna.
19

Använd ett uträtat klädhängare att trä kablarna side lagring genom den övre tyget. Sätt sedan tillbaka skruvarna som håller fast kabeln vid den bakre bågen.
20

Lyft upp och häfta toppfliken tyget behålla till häftremsa på den bakre bågen. Sätt sedan tillbaka den bakre tätningslisten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71202.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.