Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man målar ett fordon i ditt garage för mindre $ $ $

En ny lack på din bil kan få det att se ut som nya, och höja dess andrahandsvärde betydligt. Medan professionella Body Shop lackeringar ser bra ut, sätter priset här alternativet utom räckhåll för många människor. Måla en bil själv med penslar och rollers är ett billigare alternativ, men du kanske tror att resultaten kommer att vara mindre än idealisk. En pensel och rulle lack kan leverera det utseende du vill ha för din bil, till ett pris som du har råd, om du gör jobbet på rätt sätt. Saker du behöver
2 liter syntetisk lackfärg
4-tums skum trim rulle omslag och rullager
Maskeringstejp
penslar skum i olika storlekar kommenterar: Mineral sprit
Flera ark 320 - och 600-slippapper lämpligt för våtslipning
Sprayflaska
Orbital polermaskin
Ljus polermedel
Visa fler instruktioner
1

Förbered ytan för måla noggrant. Tvätta bilen med ett vax-fri biltvätt tvål. Reparera eventuella rostfläckar på bilen, och åtgärda eventuella bucklor. Sand alla färgflagor börjar med 320-slippapper, flyttar till progressivt finare papper för att jämna ut kanterna och eliminera repor så att de inte kommer att visas i den sista pälsen. Ta bort eventuella lister som du inte vill få måla på, t.ex. galler och strålkastare, liksom alla andra lampor exteriör.
2

Sand hela utsidan av bilen med hjälp av en våt-sand process . Använd en sprayflaska för att väta ytan av fordonet och den sandpapper, och sand ytan med rätlinjiga rörelser. Använd en 600-grit sandpapper för majoriteten av ytorna, men växla till 400 grit om du stöter på mer problemområden som kräver mer arbete. Ditt mål är att jämna ut färgen ytan, tar bort glans så färgen har en bättre yta för att fästa. Tvätta och torka bilen mycket noga när du är klar. Täck eventuellt kvarvarande trim med maskeringstejp för att skydda den från färg.
3

Blanda din färg med lacknafta med ett 50-50 tal, eller hälften färg och hälften lacknafta. Rör om blandningen ordentligt och förvara den rörs under hela processen. Det bör vara konsekvensen i mjölk när de blandas korrekt. Fyll en färgtråg med mix, och mätta rollern helt. Börja på taket, och rulla på färgen med hjälp av trycket lätta roller. Arbete så att du alltid målar mot en våt kant, speciellt på stora ytor såsom tak eller huva. Använd en mättad skum pensel i mindre områden. Täck hela bilen med en strykning. Se upp för körningar eller andra brister i områden som du just målade, och korrigera dem genom att lätt borsta eller rulla området.
4

Måla på totalt två eller tre lager, och låt färgen torka helt . Våt sand målade ytor med 600-slippapper. Sand eventuella brister i färgen, liksom upphöjningar och rulle eller pensel märken. Tvätta bilen och låt den torka. Applicera minst en ytterligare lager färg. Applicera ett andra eller tredje lager om du inte känner att bilen är täckt tillräckligt. Upprepa våtslipning processen när färgen är torr.
5

Polera nya färgen med hjälp av ett slumpmässigt omloppstid polermaskin och en lätt polering förening. Använd ett lätt tryck med polering motorhuven, och ändra det ofta, noga med att inte få smuts på ytan. Tvätta och torka bilen mycket noga när poleringen är klar. Skydda den med en hög kvalitet fordonsindustrin vax efter att färgen några dagar för att bota helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71221.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.