Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

AC Kompressor Anvisningar för byte

Den mardröm av alla förare och passagerare som fångas inuti ett fordon på en varm sommar dag då luftkonditionering kompressor raster. Många moderna lastbilar och stadsjeepar är inte konstruerade för att ha sina bakrutor rulla helt ned, så rider inne kan kännas som att bli instängd i en ugn. Automotive system kan vara service av hemmet mekaniker, men du kommer att behöva hjälp av en certifierad AC-tekniker. Innan du börjar

Automotive luftkonditioneringssystem använder ett giftigt köldmedium som om de släpps ut i atmosfären kan vara en miljöfara. Det är olagligt i USA att släppa fordonsindustrin köldmedium i luften. Därför, innan du påbörjar service eller reparation, måste du ha luftkonditioneringssystemet evakueras med en certifierad tekniker och har köldmediet återvunnet.
Borttagning

Börja med koppla bort jordledningen från den negativa batteripolen. Lokalisera luftkonditioneringskopplingen kompressor --- det kommer vanligtvis att monteras någonstans på sidan av motorn. Lossa bältet tillbehörsdrivningens och ta bort den. Etikett och koppla loss alla elektriska anslutningar från kompressorn. Koppla ur köldmediet slangen grenröret från baksidan av kompressorn och koppla slangarna för att förhindra smuts, vatten eller fett tränger in i ledningarna. Lossa bultarna som ansluter kompressorn till motorn. Noggrant studera hur kompressorn är monterad och ta bort de svåraste att nå skruvarna först. Lyft kompressorn ur motorrummet.
Installation

Innan du börjar installera kompressorn, måste du fylla den med AC kompressor olja. Mängden olja du behöver lägga kommer att listas i fordonets servicemanual. Placera kompressorn i motorrummet och sätt tillbaka skruvarna som ansluter den till motorn. Koppla köldmedieledningarna och installera köldmediet slangen grenröret. Installera alla elektriska anslutningar efter de etiketter du gjort tidigare. Sätt tillbaka bältet tillbehörsdrivningens och justera spänningen. Beroende på utformningen av ditt fordon, kommer detta ske antingen genom att lossa skruvarna för kompressorn och dra bort den från motorn eller genom att justera en separat spännrullen. Senaste, anslut jordkabeln till den negativa batteripolen.
Test och Recharge

Det sista steget i processen måste slutföras av en certifierad luftkonditionering reparatör . Han kommer att kunna testa systemet för dig och ladda systemet med nytt köldmedium.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71223.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.