Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att bogsera en framhjulsdriven bil

Det händer att de bästa av oss: du kör längs och du får en punktering eller din motor börjar spotta. Det finns många anledningar din bil kan behöva bogseras. Lyckligtvis finns det en praktisk anordning som gör det möjligt för dig att dra en främre bil fyrhjulsdrift. Du måste se till att framhjulen är säkrade från marken och att du inte lägger onödiga påfrestningar på drivlinan. Bilens framhjul var tänkt att köras under belastning (eller under ström), så det vanligaste anordning som används för att bogsera det är en bogsera dolly. Saker du behöver
Tow dolly
Visa fler instruktioner
1

Rikta dragkroken på bogsera dolly med dragkrok på dragfordonet. Draganordningen på bogsera dolly måste vara centrerad direkt över hitch på dragfordonet. Sänk bogsera dolly hitch på hitch på dragfordonet. Mest bogsera dockor automatiskt låses på plats. Det kan dock finnas en manuell låsmekanism på din bogsera dolly.
2

Lyft upp frigöringsspaken för bogsera dolly ramp och dra ramperna i bogsera dolly rakt ut. Sänk ramperna på marken. Ramperna för bogsera dolly får förvaras under sängen av bogsera dolly. Vissa bogsera vagnar har löstagbara ramper som inte stuva under dolly.
3

Rikta de främre hjulen på fordonet som ska bogseras med ramp bogsera dolly. Du kan behöva sätta fordonet bogseras till neutralläge och har flera personer kan du trycka den på plats om du inte kan köra den.
4

Kör eller skjut fordonet på bogsera dolly. Framhjulen behöver vila i däcket vaggor bogsera dolly. Bakdäcken kommer att vila på marken.
5

Linda däcket bandet fäst vid bogsera dolly runt framdäcken på fordonet bogseras. Däcket bandet kommer att ha en låsning eller åtstramning mekanism som låser de inslagna däcken till bogsera dolly eller kommer linda runt däcket. Dra bandet genom en ratcheting mekanism så att hjulen och fordonet inte kan röra sig eller rulla av dolly.
6

Skjut ramperna tillbaka till stow facket eller ta bort ramperna om dina ramper är löstagbara.
7

Sätt dragfordonet i parken, men inte åt parkeringsbromsen.
8

Testa bogsera dolly genom att köra flera meter och kontroll för att se till att fordonet rullar inte eller flytta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71228.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.