Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en generator i en 2002 Ford Explorer 4X4

I 2002 års tredje generationens Ford Explorer vanligast presenterade Cologne V6 4,0-litersmotor. Även en 4,6-liters V8 fanns också tillgängliga under 2002, stod den V6-motor för de flesta av försäljningen av mid-size Ford SUV. Oavsett om det är 4X4 eller inte påverkar inte avlägsnande och utbyte av generatorn, men har V8 ett något annorlunda förfarande och serpentin bälte routing diagram. Saker du behöver
Serpentine belt Wrench Tool Review ställa
Channel låser
Ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Byte generator
Visa fler instruktioner
1

Leta diagrammet bältesdragningen i motorrummet. Detta är endast för referens ifall bältet blir frikopplad från andra trissor under förfarandet. Om du inte kan hitta remdragningen diagrammet, antingen hänvisa till bruksanvisningen eller illustrera din egen.
2

Lossa den svarta-wired negativa klämma batterikontakterna med en skiftnyckel. Wiggle terminalen klämma fram och tillbaka på batteriet inlägget med ett par kanal lås för att lossa och ta bort den från batteriet inlägget. Isolera klämman så att den inte kommer i kontakt med batteriet inlägget under generatorn ersättare. Upprepa denna procedur för röd-wired positiva klämma batteripolen.
3

Leta generatorn på passagerarsidan av motorn. Nedanför generatorn är där bandet spännarremskivan ligger. Placera en 1/2-tums enhet adapter i Serpentine belt verktyget, sätter verktyget i fyrkant av bältet spännaren och vrid den moturs för att släppa spänningen på Serpentine belt. Ta bort remmen från generatorn remskiva bara. Du behöver inte ta bort hela bandet, men det är ett bra tillfälle att inspektera bältet för torrsprickor och byte vid behov.
4

Ta bort B + kontakten från generatorn och ta sedan bort B + terminal muttern med Ratchet och uttag. Ta bort B + terminalen och de två elektriska anslutningar från generatorn.
5

Lokalisera de tre generatorn bultarna. De är tillgängliga från passagerarsidan framskärm. Det finns två på botten och ett på toppen av generatorn. Ta generatorns bultarna med spärrfunktion, en förlängning och en socket.
6

bort generatorn.
7

Installera den nya generatorn genom att vända på förfarandet. Var noga med revbenen i Serpentine belt rätt inriktade i spåren av alla remskivorna när du placerar den tillbaka till generatorn remskiva. Var noga med att fästa den positiva klämman batteripolen till batteriet först och sedan den negativa batteripolen klämma för att undvika gnistor uppstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71232.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.