Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar ett bakljus på en Solara

Toyota Camry Solara, mer känd som Toyota Solara, är en medelstor coupé och cabriolet tillverkade av Toyota. Båda karossutformningar har upphört. Toyota har ett gott rykte för kvalitet, och Solara är inget undantag, men ändå, är regelbundet underhåll på Solara krävs för att hålla det ser (och körning) som ny. En av de vanligaste - och basic - underhåll är fastställande en baklykta när den har brunnit ut. Saker du behöver
Hylsnyckel och socket set
Philips skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Låt en medhjälpare står bakom fordonet när du trycker på bromspedalen. Om bakljus inte tänds, kan du ha en trasig glödlampa. Slå på strålkastarna och blinkers för att bekräfta att de fungerar. Om de gör det, kommer det att bidra till att bekräfta att bromsljusen har blåst och att det inte är ett större problem med Solaras ytterbelysningen.
2

Öppna bagageluckan och dra upp stammen foder. Du kommer att se flera skruvbultar som du måste ta bort för varje baklykta montering. Använd antingen en skruvmejsel eller en hylsnyckel för att ta bort dem. Vrid skruven skruvar moturs för att ta bort.
3

Dra baklykta täcka av.
4

Koppla den elektriska ledningar som kör till bakljus ballast. Detta är en plug-stil-kontakt som du måste pressa frigöringsfliken på, och dra ut kontakten ur.
5

Vrid glödlampan moturs för att ta bort. Inspektera glödtråden för skador. När du har bekräftat att glödtråden är trasig eller bränns, byt ut glödlampan mot en ny. Lökar säljs på någon Biltema. Det artikelnummer du behöver ligger på botten av den gamla glödlampan och är det enda nummer tryckt på glödlampan.
6

Sätt i den nya glödlampan och vrid medurs för att låsa den i huset. Monteringsplattan bakljus, installation av den nya glödlampan är den omvända för borttagning av den gamla glödlampan
7

Kontrollera att den nya lampan fungerar genom att trycka på bromspedalen och ha en assistent. stå bakom Solara att bekräfta att bakljuset lyser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71247.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.