Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Volvo Repair Tips

Minns pappa under huven med sin verktygslåda installera en ny startmotor eller radiator på gamla familjens vagn? Bilar har kommit en lång väg i 30 eller 40 år, men med ny teknik har det blivit allt svårare att utföra gör-det-själv-reparationer. Diagnostiska och särskild fabrik verktyg i händerna på högkvalificerade Volvo mekaniker krävs för det hårda jobb. Med några enkla tips kan dock även en nybörjare utföra löpande reparationer. Verktyg för handeln
p Det är omöjligt att arbeta på din Volvo utan rätt verktyg. Verktyg är mycket dyra, så köper dem efter behov och som dina färdigheter utvecklas. En grundläggande verktygslåda för Volvo reparationer bör innehålla en uppsättning skruvmejslar och tänger, en utbrytning momentnyckel, en fettspruta, ramper och en Chilton eller Haynes reparationshandbok för din visst märke och modell.

Vet hur man byter strålkastare och broms glödlampor. Första gången man går ut, byta ut den på din lokala auto-delar butik - ofta de kommer att installera det gratis. Var uppmärksam på installationen eftersom du kommer att ofta utföra denna reparation.
Göra

Har en positiv inställning. Många områden i landet inte har Volvohandeln och erfarna Volvos verkstäder. Ju fler reparationer du kan utföra själv, desto bättre. Regler att komma ihåg är att koppla bort negativa batterikabeln vid arbete på elsystemet, dra åt parkeringsbromsen och blockera däcken när bilen är igång, vilket ger gott om ventilation i arbetsområdet, och ha en brandsläckare till hands.


Regler

Inte övermoment eller undertorque skruvar och muttrar. Många gör-det-självare har en vana att använda för mycket vridmoment, speciellt när du installerar tändstiften. Inte tillräckligt vridmoment kan orsaka överhettning och alltför mycket kan ändra gnistgapet. Cross-threading är en annan DIY no-no. Smörj alltid fästelement och trä dem på rak. Upprepa processen om du stöter på motstånd.

Som med alla bilreparationer, aldrig röka eller löst sittande kläder. Försök inte reparera om du inte tror att du har möjlighet att kompetent slutföra det. Göra tjänst inte luftkonditioneringssystemet, särskilt på nyare Volvobilar, om du inte vet vad du gör. Det kan verka som en no-brainer, men inte lämna nycklarna i tändningslåset om du lämnar bilen. Dörrlåsen på nyare Volvobilar har en tendens att engagera när förardörren stängs, låses knapparna inuti.
Fler tips

Volvo 740/760 och 940 /960 har ett fel i ägarens och servicemanual. Timing-bälte bytesintervall bör vara 50.000 miles.

RPM sensorn kan skadas på äldre Volvobilar under motor eller växellåda avlägsnande eller installation. För att bekämpa problemet, ta bort givaren innan reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71253.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.