Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Auto Air Conditioner Tips

Luftkonditionering i en bil kan vara en gudagåva, speciellt i varma klimat, men det är viktigt för förarna att hålla sina bilar luftkonditioneringssystem igång med maximal effektivitet. När luftkonditioneringen går sönder, kan reparationerna vara ganska dyrt, så en bit av rutinmässigt underhåll är i ordning. Kör luftkonditioneringen regelbundet
p Om du bor i varma klimat, är chansen att du kör din luftkonditionering nästan varje dag --- åtminstone under sommarmånaderna. Men om du bor i ett mer tempererat klimat, kan det finnas långa tider där du inte behöver använda luftkonditionering.

Även när vädret är kallt, är det en bra idé att köra din luft balsam för minst ett par minuter varje månad. Köra luftkonditioneringen på regelbunden basis kommer att bidra till att hålla systemet smorda och alla delar i trim. Av denna anledning är det viktigt att köra luftkonditioneringsapparater minst en gång per månad även under vintermånaderna. Även när vädret är kallt, kan du köra luftkonditioneringsapparater att rensa dimma utanför fönstren, och, på samma gång, kommer du att hjälpa till att bevara systemet för när du behöver det som mest.

Kontrollera din kylvätska nivåer

En av de vanligaste orsakerna till problem luftkonditionering är en brist på köldmedium, det är en bra idé att avvärja detta problem innan det uppstår. Varje gång din mekaniker utför ett oljebyte eller annat planerat underhåll, har alla vätskenivåer, inklusive din luftkonditionering köldmedium, kontrolleras också. Denna regelbundet underhåll är ett idealiskt sätt att avvärja större problem, inte bara problem med din luftkonditionering, innan de har en chans att förvandlas till stora reparationer räkningar.
Felsökning av systemet Luftkonditionering

När det finns ett problem med din luftkonditionering, är chansen att du vill diagnostisera problemet och få det fast genast. För att hjälpa din mekaniker att göra rätt diagnos, är det viktigt att titta på symtomen och vad kan vara som orsakar dem.

Om luftkonditioneringen motorn startar, men luften är det blåser är inte kallt, är chansen en låg köldmedium nivå eller en brist på köldmedium är att skylla. Om så är fallet, bör en enkel påfyllning av klimatanläggningen få att kall luft strömmar igen.

Luftkonditionering problem också kan orsakas av en brist på luftflödet. Om luftkonditioneringen inte är igång, är det en bra idé att se till att den elektriska kylning långt motorn är igång ordentligt. På vissa bilar, kommer det att finnas två fläktar: en för enheten som luftkonditionering och en för att kyla radiatorn. Om din bil har två fläktar, se till att båda är igång ordentligt. Om inte, skulle reparera fläkten återställa systemet luftkonditionering i funktionsdugligt skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71260.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.