Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Däckstorlek Explained

med kunskap om däckstorlekar hjälper dig när din bil behöver nya däck. Information om din däcket är beläget på sidoväggen av den faktiska däcket. Den serie av siffror och bokstäver kommer att låta dig veta vilken typ av däck du har och storleken. P-meterformat
p Om din däckstorlek börjar med bokstaven P, innebär detta däcket används för personbilar fordon såsom bilar, minibussar och lätta lastbilar pickup. De P-metriska dimensioner startade i slutet av 1970. Addera T-meterformat
p Om din däckstorlek börjar med bokstaven T, innebär detta däcket endast är tänkt för att användas som en temporär reserv. Om däcken börjar med bokstäverna LT, innebär detta däcket används för fordon som transporterar tung last.
C-meterformat
p Om en däckstorlek börjar med bokstaven C, betyder det att den är en kommersiell däck avsett för skåpbilar eller lastbilar leverans. Däck som börjar med bokstäverna ST är konstruerade för båt och bil släp. Dessa däck är inte avsedda för bilar, skåpbilar och lastbilar.
Bredd

serie siffror efter bokstaven (n) indikerar bredden av däcket. Till exempel börjar om däckstorlek med T150. Detta innebär att du använder en extra, eller "T" emporary däck som är 150 millimeter bred.
Aspect Ratio

Vanligtvis är sidoväggen bildförhållande visas efter siffror som representerar bredden. Om ett däck börjar med T150/40. Den 40 betyder sidoväggen höjden från fälgen att trampa är 40 procent av däckets däckbredden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71274.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.