Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

DIY sandblasteren

sandblästringsapparater har en mängd olika användningsområden, från att avlägsna korrosion och rost till rengöring stål och plast. En sandbläster använder tryckluft för att driva slipande partiklar på en yta på kraft. Att skapa en gör-det-själv sandbläster är möjligt tack vare den enkla naturen hos maskinen. För att skapa din egen sandbläster du behöver bara en kompressor, en luftpistol (även känd som en viskning pistol), och lite uppfinningsrikedom. Sandblaster Systems

sandblästringsapparater kommer i två primära systemdesign, en hävert-system och ett tryck-pot-system. Sifon systemet använder olika källor för din luft och slipmedel. Du trycker på tryckluft genom explosionen pistolen med en slang och placera en andra slang i en kammare som håller slipmedel. Den trycksatta luft som passerar genom pistolen suger slipmedlet genom den andra slangen ansluten till pistolen och blandar det med luftflödet, flytta ut ur munstycket med den kraft som orsakas av trycksättning.

För att skapa ett tryck- pot-system du behöver för att driva luften genom en förseglad kruka håller slipmedel med en slang kopplad till din luftpistol i botten av krukan. Både luft och slipande trycks genom detta nedre slangen och genom luften pistolens munstycke med trycksatta kraft.


System Fördelar och nackdelar Även om båda systemen är lika effektiva , slösar sifon systemluft i processen. På grund av behovet att suga upp slipmedlet, behöver systemet högre tryck för att få samma resultat som det tryck-pot-systemet. En sifon system som arbetar vid lufttryck av 80 till 100 psi ger endast kraften av en tryck-pot som drivs med 20 till 40 psi av lufttryck. Du kan fylla en sifon systemet med slipmedel lättare dock, utan att behöva öppna en sluten kammare som det i tryck-potten.
Blaster Guns

Valet av blaster pistol och munstycke för din sandbläster kan bestämma detaljerna i din sand ström. Du kan gå med en traditionell luftpistol, men en gravitationsmatning sprutpistol kan användas också. Dessa kan hittas på de flesta konst butiker. Använd en airbrush om du behöver en fint detaljerad sprututrymmet, men airbrush kan slitas ut snabbt när de används för sandblästring.
Abrasives

Olika slipmedel kan förse dig med olika effekter på material när sprängning dem. De kommer också i olika kornstorlekar. För din DIY sandbläster du ska se att använda ett fint korn slipmedel som inte kommer att blockera systemet. Experimentera med olika slipmedel tills du hittar en som fungerar bra med ditt system.
Säkerhet

Många slipmedel är farliga för din hälsa så ta lämpliga säkerhetsåtgärder. Täck varje del av din kropp när du arbetar med sandbläster som sand kommer att få överallt. Du bör också använda en respirator som kan köpas från lokala billack och auto butiker kropp. Att skära ner på röran av sandblästring överväga att bygga en sandblästring kapsling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71279.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.