Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford Air Conditioner Problem

Diagnostisera och reparera en luftkonditionering problem i en Ford bil är en svår process --- i själva verket är hela terminer tillbringas på tech högskolor undervisar eleverna exakt hur man gör detta. Men när det gäller att betala för reparationer av värme och luftkonditionering i Ford-modeller, många tycker att AC frågor är fel diagnos och misshandlade, kostar kunderna extra pengar på onödiga delar och mödor. Att veta hur man kan diagnostisera och, om möjligt, kan reparera AC problem i Ford-fordon ofta spara en tid bilägaren, pengar och besvär. Air Management Systems

Generellt sett har luftkonditionering problem i Ford-fordon sina rötter i två specifika system: lufthanteringssystemet aystem och köldmediet cykling systemet. Luften ledning aystem är det första som bör kontrolleras, eftersom vissa av problemen är relativt enkla att diagnostisera. Till exempel, om de knappar och kontroller inte fungerar, visar för mycket motstånd, eller visar liten eller ingen motstånd, kan problemet vara elektrisk. (Elektriska problem tas upp i det sista avsnittet.) I fråga om någon luftflöde bör dock säkringsboxen kontrolleras för säkringar. En säkring är ett enkelt och billigt fix --- du kan enkelt få en säkring av samma rating från en automatisk butik och byt --- om det inte händer upprepade gånger. Elektriska och kretsar problem är ofta ett resultat av upprepad underlåtenhet. Fläkt säkringar är ofta de första att gå och kan indikera ett problem med motorn, som, beroende på modell, kan vara enkel att byta ut. Du bör konsultera bruksanvisningen för instruktioner om en defekt fläktmotor är frågan. Heater ventiler och vakuumsystem tillförsel fodrar, som reglerar temperaturen och riktning av luftflöde, är lätta att hitta med hjälp av en servicemanual och kan bytas billigt.
Köldmedium Cooling Systems

Dessa system finns under huven på bilen och bör kontrolleras sekund, efter att luften ledning aystem har inspekterats. En bruksanvisning skall höras i början, som noggranna scheman och anvisningar för felsökning kan ingå. Byta en saknad eller trasig rem kompressor enhet är en mycket enkel fix gång låg och diagnostiseras, och kommer att spara en kostsam resa till en mekaniker. (Du bör inte glömma att Internet --- instruktionsfilmer om installera om Serpentine belt på en Ford komprimering systemet är lätta att hitta.) Nästa, bör du titta på köldmediet slangar, ledningar till kompressorn och reglerande växlar. Någon dålig anslutning, slitna kablar, eller oljiga kontaktpunkter bör noteras. Efter en grundlig inspektion är klar, starta bilen och notera huruvida banden vänder utan att halka eller göra buller, och hur slangarna känns vid beröring. Den stora man bör känna kyla, den lilla, varma. Varje oregelbunden svarvning, kan stopp och start, eller stamning på den del av bältet indikera ett allvarligare problem.
När du bör kontakta Mekaniker

Bör närmare undersökning ger inga resultat, kan det vara dags att ta bilen till en kvalificerad mekaniker. Om, när alla andra möjligheter har uttömts, fortsätter luftflöde genom ventilerna men känns ljummet, kan problemet vara luft blandningen systemet, vilket kräver en erfaren mekaniker luftsystem att fixa. Om navet är off-center, trasig, dåligt rostiga, eller inte fungerar alls --- det vill säga om det hela komprimering systemet har misslyckats --- bara en mekaniker kommer att kunna fixa det (och tyvärr, dessa reparationer brukar kommer inte billig). Innan bilen tas till en mekaniker, dock bör du ringa en mekaniker och grundligt förklara symtomen och de system som granskades. En bra mekaniker kommer att hjälpa en individ att besluta hur man bäst att gå vidare, även om reparationerna kan göras på en gör-det-själv grund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71282.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.