Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en 1973 Chevy Tändningslås

På 1973 Chevrolet modeller, tändningslåset, även känd som tändningslåset cylinder, ligger på höger sida av rattstången, precis bakom ratten. Det finns små metall dricksglas inuti låscylindern som radas upp med spåren bearbetas in tändningsnyckeln. Om dessa blir alltför slitna, kommer övergången inte att fungera. Byte av ratt

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol. Ta bort de två skruvarna på baksidan av ratten som håller fast höljet ratten och lyft kåpan och horn kontakt montering ur vägen. På basen av ratten, använd en penna eller krita för att markera inriktningen mellan ratten och rattstången. Du kommer att vilja installera hjulet i samma relativa position som du tagit bort den för att bibehålla styrningen inriktning. Lossa ratten muttern hjullås från rattstången. Placera låsmuttern över ändarna på gängorna på styraxeln, för att skydda gängorna. Använd de tre gängade hålen i ratten för att montera en avdragare ratt. Ta ratten.
Ta Blinkersomkopplaren

När ratten tas bort måste du börja med att ta bort plattan styrlåset. Tryck ner på plattan och ta bort låsringen som passar runt rattstången. Skjut avbryta cam, övre lagret förspänningsfjäder och tryckbrickan från rattstången. Ta bort skruven som håller blinkersspaken och ta bort spaken från sidan av kolonnen. Tryck in faror varningslampan strömbrytare och vrid den för att ta bort den från den gängade axeln. Ta bort de tre skruvarna som håller fast omkopplaren blinkers och glida upp över änden av rattstången. Du behöver inte koppla ur ledningsnätet för att komma åt tändningslåset.
Bort tändningslåset

Stick in en tunn skruvmejsel i rattstången genom kortplats för blinkersspaken. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till läge "RUN". Använd skruvmejseln för att trycka ned spärren vid den nedre änden av låscylindern. Sedan tillbaka cylindern från huset. Låscylindern i sig kan inte servas. Det måste ersättas med en ny cylinder anpassad till bilens nyckeln om du vill kunna använda samma nyckel till alla lås på bilen. Installera en ny
Tändningslås

in den nya tändningslåset så att de viktigaste varumärkena på höljeshylsan är i linje med nyckeln i tändningslåset cylindern. Placera en 0,070-tums bit diameter borr mellan tändningsnyckeln bezel och tändningslåset bostäder. Roterade cylindern moturs, samtidigt som trycket på nyckeln bezel tills kamrater drivsektion med väljaren. Tryck inåt på låscylindern tills låsringen ingriper med cylindern och fäster det på huset. Avlägsna borrkronan och kontrollera rörelsen av cylindern. Sedan sätter du tillbaka blinkers och ratt, och anslut jordkabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71283.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.