Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Blåst topplockspackning FAQ

En topplockspackning i en intern tätningar förbränningsmotorer topplocket för att förhindra kylmedel eller olja från att läcka in i cylindern. Om du märker blå eller vit rök från motorn eller avgassystemet, det finns en god chans att du har en trasig topplockspackning. En misslyckad packning kan leda till många allvarliga problem med din bil, och några tecken på sådan bör diagnostiseras och repareras omedelbart. Vilka är Head packningar?

Flesta moderna motorer tillverkas med flera-lager-stål (MLS) packningar. De består av tre lager av stål och är belagda med ett starkt gummi som fäster på topplocket. Andra typer av huvudet packningar inkluderar solid koppar och komposit, som är gjorda av grafit eller asbest. Addera Vad orsakar en blåst topplockspackning?

Det vanligaste problemet med en topplockspackning uppstår när kompressionen i cylindern orsakar en läcka för att bilda i packningen, vilket leder till en blåst packning. Detta problem förbättras genom användning av aluminium, i motsats till en starkare metall såsom järn, för att göra cylinderhuvuden. Aluminium expanderar i högre takt än andra metaller, vilket ställer större tryck på topplockspackningen.
Hur kan du identifiera en Blown Packning?

Dessutom Den rök som nämns ovan, olja blandas med kylvätska eller överdriven kylvätskeförlusten utan någon uppenbar anledning är starka tecken på en blåst topplockspackning. Kolmonoxid eller kolväte gaser kan också vara närvarande i expansionstanken. En tryckmätare kan kolla kompressionstrycket. Ett läckage-down testet kan kontrollera om tecken på förbränningsgaser i kylsystemet. Addera Vilka är effekterna av en blåst topplockspackning?

Många problem kan uppstå när en topplockspackning misslyckas. Effektminskning följd av kompression förlust kan uppstå, liksom ökad motorslitage och överhettning orsakad av läckande motorolja eller kylvätska. En person kan ha möjlighet att köra ett fordon med en blåst topplockspackning för en viss tid, men så småningom kommer motorn att överhettas, och fortsatt användning kommer att leda till permanenta skador. Addera Hur du Ersätt en topplockspackning?

Byta topplockspackning är svårt och kräver stor kunskap och erfarenhet av motorer. Flera delar måste tas bort innan en topplockspackning kan ersättas, såsom insugningsröret, avgasgrenrör, armaturen och sedan slutligen huvudet. Detta är bara början, eftersom många givare och tändsystemet måste också kopplas bort. Med tanke på graden av svårighet att byta en topplockspackning, det är ett jobb bäst avgörs av en professionell mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71286.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.