Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger in en Serpentine Belt på en Chevy Tahoe

Chevy Tahoe började produktionen under 1994, efter full storlek konvertering av GMC Jimmy till en Yukon 1992. Under hela sin mandatperiod, har Tahoe kommit utrustad med fyra typer av motor och finns i två-eller fyrhjulsdrift. Den typ av motor och elektriska alternativ kommer att diktera hur man byter en serpentin bälte genom att dirigera den rätt. För det mesta, är oavsett vad motorn i Tahoe, är proceduren för att byta remmen något standardiserad. Saker du behöver
Serpentine-bälte borttagningsverktyg med adaptrar
Byte bälte
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera tangenterna är inte i antändning av Chevy Tahoe för att undvika oavsiktlig start under förfarandet. En extra säkerhetsåtgärd är att koppla den negativa batteripolen.
2

Leta bältet-routing diagrammet på framsidan kylarram järnväg. Andra platser för diagrammet kan vara nära motorns deplacement etikett eller undersidan av huven. I händelse av att bältet-routing diagram saknas eller är oläslig, illustrerar en av dina egna visar alla remskivor och hur remmen lindas runt eller vid sidan av dem.
3

Leta remspännaren strax under generatorn. Placera drivremmar borttagningsverktyg med en lämplig adapter av formatet på spännaren och vrid den medurs för att lindra spänningar från bandet. Med spänningen lättad, skjut remmen från generatorn remskiva. Låt bältet verktyget rekyl spännaren och sedan ta bort verktyget och bandet. Det kan vara nödvändigt att stoppa bandet in genom botten av fläktkåpa och dra upp den över fläkten för att ta bort det, beroende på motorn i Tahoe.
4

Jämför längden och revben räkna av den gamla remmen till den nya för att du har rätt rem.
5

Sätt den nya remmen på vevaxelns remskiva först. Om du måste linda remmen runt fläkten för att ta bort det, måste du vända proceduren att installera det innan du linda den runt vevaxeln remskiva.
6

Följ bältet-routing diagram och arbeta Serpentine belt från remskivan uppåt kring de övriga remskivorna. Var noga revbenen av bandet insatsen i spåren av de tillämpliga remskivor och de släta remskivor, de frigående remskivor kontakta den släta baksidan av bältet. Linda inte remmen runt generatorns remskiva vid denna tidpunkt.
7

Sätt bältet verktyget på spännaren och lindra spänningar genom att vrida den medurs igen. Vira återstående remmen runt generatorremmen. Om det inte kommer att låta dig, kontrollera remmen dirigering runt de andra remskivorna. Om bältet inte är korrekt installerad på en trissa, har du inte tillräckligt med slack i bältet så att du kan få plats på generatorn.
8

inte tvinga remmen på generatorn remskiva. En korrekt installerad bälte gör att du bara tillräckligt med utrymme för att glida på remmen på sista trissan --- generatorn remskiva --- utan att behöva anstränga sig.
9

bort bältet verktyget och sedan starta motorn för att testa bältet för drift när det är på ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71292.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.