Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av bilmotorer

Bilmotorer klassificeras på olika sätt, bland annat antal cylindrar, bränsletyp och cylinderarrangemanget. Medan motorerna varierar i tillverkare och design, de grundläggande typerna förblir desamma. Bränsle
p Det finns två huvudsakliga typer av bränsle som används i bilmotorer: bensin och diesel. Dessa klassificera också den typ av tändning i motorn också. Nyare alternativ till bensin och diesel inkluderar el, etanol, metanol, vätgas, propån och naturgas.
Cylinderarrangemang

cylindrarna i en bilmotor är anordnade i två olika sätt: inline eller "V." En inline motor indikerar att cylindrarna är anordnade i en rad. Den "V" arrangemang är två rader av cylindrar side-by-side som bildar en "V"-form.
Antal cylindrar

Antalet cylindrar i en bilmotor varierar mellan tre och 12. Antalet cylindrar bestämmer också hur mycket ström som produceras av motorn. Till exempel är en sexcylindrig motor mer kraftfull än en fyrcylindrig motor. Addera Tändning

tändning typ av en motor avser hur bränslet antänds inne i motorn. Bränslet antingen gnista antänds med ett tändstift eller kompressionständning antänds genom att komprimera luft tills temperaturen når tändningen. Bensinmotorer använder gnisttändning medan dieselmotorer är kompression-antänds.
Cooling

Utan ett kylsystem, kommer bilmotorer förstöra sig snabbt på grund av extrema temperaturer. Bilmotorer är antingen vätske-eller luftkyld. Vätskekylda motorer är den moderna branschstandard och kyls av en vattenpump som cirkulerar vattnet i hela motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71294.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.