Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Olika motoroljor

Moderna fordonsmotorer är komplicerade maskiner med många rörliga delar. För att hålla motorer som körs smidigt, är motorolja som används för att minska slitage och lägre friktion. Många olika typer av motorolja är tillgängliga, var och en med vissa fördelar. Motor Oil Användning

Olja används i motorn som ett smörjmedel. Rörliga delar i en motor orsaka friktion, värme och slitage. Eftersom alla motorer är olika och används på många sätt, måste den typ av olja motsvarar det avsedda ändamålet. Addera Motor Oil Viskositeter

"Viskositet" visar hur lätt en oljetyp kan flöda. Om en olja är tjock, den har en hög viskositet. Viskositet indikeras med hjälp av ett nummer, till exempel "5W-30." Den första siffran är oljans viskositet när den är kall, och det andra talet är dess viskositet när varm.
Viskositet Advantage

Generellt olja med låg kall viskositetstalet tillåter motorn att fungera bättre i kallt väder. En 0W-30 motorolja kommer smörja bättre vid låga temperaturer än en med en viskositet av 5W-30. Ökad smörjning innebär bättre bränsleekonomi och prestanda.
Naturliga och syntetiska

Oil har en mycket hög viskositet vid obehandlad. På grund av detta har motoriska oljebolag utvecklades "syntetiska" blandningar för att minska friktionen mer än vad som är möjligt med naturlig olja. Motorolja som är helt konstgjord kallas "helsyntetisk", medan en blandning med naturlig olja kallas "semi-syntetiska."
Motor oljeadditiv

Dessutom till att ha bättre viskositet, många syntetiska blandningar av olja har andra tillsatser. Dessa tillsatser är avsedda att fungera bättre i motorer med hög körsträcka, genom att hjälpa till att bevara de motoriska delarna och förhindra ytterligare slitage. Dessa tillsatser är oftast inte en nödvändighet, men fortfarande ett populärt alternativ.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71295.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.