Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Dodge Caravan drivknut drivaxeln Reparationsanvisningar

Dodge Caravan har varit en framhjulsdriven minivan sedan starten. Framhjulsdrivna fordon anställer alla konstant hastighet (CV) drivaxlar som brygga anslutningen från växellådan till framhjulen. De inre och yttre lagren av drivknut axel är packade med smörjfett och täckt med gummistövlar för att skydda lagren från föroreningar - t.ex. väg skräp, smuts och sot. Att vara gjord av gummi, stövlar misslyckas ofta efter tiden på grund av exponering. Detta gör att föroreningar att kompromissa lagren. Borttagning av CV Axel

byte av CV axel är mycket lättare med fordonet lyfts på en suspension lift. Med minibuss i friläge och ratten olåst, kommer borttagandet av framdäcket och sedan bromskaliperenheten krävas. Ta hela bromskaliperenheten med kuddar intakt för att spara ett steg. Var noga med att stödja bromskaliperenheten till spiralfjädern så det inte uppstår skador på gummi broms slang.

Frånkoppling av nedre kulleden och yttre styrstag slut kommer också att krävas för att möjliggöra fri rörlighet för styrspindeln. För husvagnar som anställer hastighetssensorer, ta bort kablaget från knogen anslutning också.

Ta bort sprinten och slott-headed Mutterlåsningen från CV spindel. Nästa, ta bort fjäderbricka och navet muttern. Detta kommer att kräva ett stort uttag och brytare bar eller en pneumatisk pistol. Att separera CV axeltappen från styrspindeln, gänga navet muttern tillbaka på spindeln så det exponera några gängor i toppen. Peka på muttern med en stor gummiklubba tills splinesen på axeln skild från angränsande knogen.

Vid denna punkt, är det klokt att placera ett avlopp hink under växellådan sidan av drivknut anslutning till fånga sippra transaxle vätska som läcker ut när anslutningen av axeln till sändning separeras.

Eftersom Dragstång slut och kulleden anslutningar har separerats, kommer du att kunna manipulera knogen från CV axelspindeln . Detta kräver beslutsamhet och ha en assistent skulle vara till hjälp.

När den yttre spindeln anslutning av CV axeln är fri från knoge, behöver du en stor bändjärn att frigöra den inre tri-pot gemensamt av växellådan och ta bort CV axeln från växellådan. Det är där lite vätska kommer att läcka in i avloppet hinken.
Installera nya CV Axel


att installera den nya axeln, börja med den inre anslutningen till växellådan så att de inre gemensamma fjäderringen platser i växellådan sidodrevet. Ett hörbart klick på låsringen ska höras och sedan testa anslutningen genom att försöka dra ut på axeln för hand. Det kommer vara lite fri lek i axeln, men om låsringen sitter, kommer du inte att kunna koppla bort axeln utan medhjälpare på spett.

Nästa, rikta splinesen på yttre CV axeltapp till spåren i styrspindeln. Tvinga inte denna anslutning. Rotera axeln för hand tills splines anpassa ordentligt till spåret. Återanslut de återstående komponenterna genom att vända på förfarandet.

Var noga med att dra åt navmuttern, yttre styrstag ändmuttern och kulled hållarmuttern med rätt moment specifikationerna för din specifika år Caravan. Eftersom Caravan har funnits ganska länge och har anställt olika motoralternativ, kan det bli en liten avvikelse i vridmoment specs. En kvalitet reparationshandbok för året och design av din husvagn kommer att visa rätt vridmoment specs.

Senaste, byt hjulet och sedan kontrollera och justera nivån på växellådan vätskan. Även om bara en liten kan ha sipprat ut genom frånkoppling, bör vätskan vara toppad till kapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71301.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.