Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter stötdämpare på en GMC Truck

På de flesta konventionella lätta GMC lastbilar, den vänstra bakre stötdämpare vinklar mot fordonets bakre del, medan den högra bakre vinklar mot fronten. Byte av chocker var 50.000 miles eller så - beroende på typ av körning lastbilen varar - kommer att öka fjädring och körupplevelse på lastbilen. Även denna reparation tar en nivå av mekanisk färdighet, är det inte något som kräver anställning av lokala verkstad. Den kunniga gör-det-själv mekaniker kan ersätta de bakre stötdämpare hemma i sin egen trädgård. Saker du behöver
Jack
2 Jack står
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet 24-tums förlängning
1/2-tums enhet socket set
Box-nyckel som
Smörjmedelsspray
Hammer
Brukskniv
Creeper (tillval) katalog ersätter chocker
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft och stöd bakaxel GMC lastbil med hjälp av en domkraft och två pallbockar. Placering av pallbockar bör vara så nära till bakhjulen som möjligt för att hålla dem borta från de nedre fästena stötdämpare på bakaxeln.
2

Lyft den bakre uttaget plattan precis under den bakre differentialen utan att ta stöd från domkraften.
3

Flytta under GMC lastbil på en ranka med de verktyg och stötar ersättare. Spraya de övre skruvarna och de nedre chock fästbultar med smörjmedelsspray och tillåta flera minuter för den att tränga igenom. Öppna lådor av de nya stötdämparna, men släpp inte kompressionsremmar ännu.
4

Ta bort och ersätta en chock i taget för att undvika att lägga för mycket stress på bladfjädring bak. Ta bort de två övre chock fästskruvar på ena sidan med ratchet, förlängning och en socket.
5

Ta bort den nedre shock mount kvarhållande muttern med en box-nyckel för att hålla kolven huvudet medan du tar bort mutter med Ratchet och en socket. När slutet av muttern är i jämnhöjd med kolven, slå den med en hammare för att stansa det genom bakaxeln mount. Om det behövs, vrid bulten huvudet för att flytta monteringsbulten inuti bussningen.
6

Ta monteringsbulten och sedan ta bort chock. Installera den nya chocken genom att ersätta de övre skruvarna först med komprimering bandet fortfarande intakt. Dra åt de övre skruvarna. Använd en mattkniv för att skära komprimering rem och vägleda den nedre axeln av chocken att anpassa sig till lägre Shock Mount på axeln. Byt nedre fästskruven. Byt ut muttern och dra åt.
7

Upprepa proceduren för chocken på andra sidan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71309.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.