Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kommer Leaded gasskada My Car?

Det faktum att de flesta bensinstationer specifikt beskriva gas som "blyfri" antyder att det finns någon annan form av gas som inte innehåller bly. Blyad gas har till stor del fasats ut i hela världen, främst för miljö-och säkerhetsskäl. Denna typ av gas kan orsaka skador på bilar som tillverkats efter 1975. Identifiering

Från början av 1920-talet fram till mitten av 1970-talet, var blyad gas accepterad standard för bränslepåfyllning bilar. Bly sattes till bensin för att höja dess oktantal. Ju högre oktantal, desto bättre, eftersom högre oktan gas förhindrar knackar i motorn. Den blyad gas bidragit till att skydda de delar av äldre bilmodeller från överdrivet slitage också. Nya bilar tillverkas nu för att vara kompatibla med blyfri gas enbart.
Motorer förlora makten

Leaded gas i en bil som tar blyfri kan orsaka en motor för att förlora makten. De bly insättningar sig in i motorn och ljuddämparen, som orsakar dessa delar för att rosta med tiden. Du skulle behöva få mer frekventa oljebyten och standardavvikelsen underhåll som utförs på bilen, till exempel förändringar tändstiftet och reparationer på avgassystemet för att hålla bilen igång.
Katalysatorer

Från 1975 måste alla nya bilar som ska tillverkas med katalysatorer enligt lag. Katalysatorer bidra till att minska utsläppen från fordon. Blyad gas försämrar katalysatorn över tiden, vilket är anledningen till moderna bilar inte kan ta denna typ av bränsle.
Övriga Effekter

Leaded gasen också kan vara skadlig för människa- - både föraren av bilen och fotgängare. När bilen släpper sina ångor i luften, den innehåller bly element som kan komma in i lungorna och orsaka skador på nervsystemet, särskilt hos barn. Barn som har bly i blodet kan drabbas av beteendestörningar och psykiska störningar. Vuxna som andas för mycket bly kan ha problem med högt blodtryck.
Överväganden

blyad bensin är inte tillgänglig för försäljning i USA. Regeringen började fasas ut 1973, hade bilar tillverkade 1975 och senare vara mer utsläpp vänliga och, under 1996, var blyad bensin förbjöds helt. Så du är inte sannolikt att göra misstaget att sätta blyad gas i bilen av misstag. Amerikanska bensinstationer är skyldiga att bära blyfri gas och diesel bara. Bilar som tillverkats före 1975 kan drivas med blyfri gas nu också, men helst en premie 92 oktan gas eller högre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71313.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.