Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så ändrar Framhjulslager

När du gör bromsarna på en bil, är en av de vanligaste saker att göra för att ta bort rotorerna och få dem vände. Med rotorerna off, hjullagren är tillgängliga och bör bytas ut. De bör också bytas ut om ett gnisslande oljud hörs på rotation, för om ett lager griper upp, kan det leda till en olycka. Byta lagren är ganska lätt, men att få till dem är inte alltid. I detta exempel kommer vi att byta ut de främre hjullagren på en 1995 Chevrolet Silverado, men processen är liknande i många andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvmejsel
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1 fot av 14 -mäta solid metalltråd (en klädhängare kommer att göra i en nypa) katalog gummiklubba
saxsprint avdragare
Seal avdragare
lagerfett
Replacement lager och tätningar
Show Mer Instruktioner
1

Lyft fordonets front med domkraft och fäst den på jackstands. Se till att de främre hjulen är upplyfta från marken och att trucken är säker innan du kryper under den.
2

Ta bort framhjulen med hjälp av 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Placera hjulen på fordonets sida, bort från arbetsytan.
3

Unbolt bromsoket med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Ställ den åt sidan och häng den med metalltråd (eller klädhängare) bunden till ramen. Du vill inte låta bromsok hänga med bromsledningen eller det kan misslyckas.
4

Bänd dammskydd utanför centrum av rotorn med hjälp av skruvmejsel. Du kan behöva tillämpa en kran eller två med gummiklubba för att få bort det.
5

Dra sprinten ur kronmuttern som håller fast rotorn på axeln med hjälp av sprinten avdragare. Sedan unbolt kronmuttern själv.
6

Placera skruvmejsel inne i området som var bakom muttern och dra av den platta brickan som skyddar muttern från lagren.
7

Drag av rotorn från av fordonet och placerar den nedåt på marken.
8

Dra den bakre tätningen bort av rotorn med tätningen avdragare. För att göra detta, placera krokänden innanför tätningen och belåning till hoppar ut på plats.
9

Dra ut det bakre lagret med hjälp av fingrarna. Det borde bara vara vila på plats.
10

Ta en handfull lagerfett och placera den i handflatan. Packa ersättande lagret genom att trycka in den i fett och vrida det som du gör det. Målet är att få fettet under alla hörn av lagret, helt smörja det i processen.
11

Placera den smorda lagret i rotorn i dess ursprungliga orientering. Placera sedan ersätta sigill på topp och lätt knacka den på plats med hjälp av gummiklubba.
12

Vänd rotorn och ta bort den främre hjullager. Upprepa steg 10 med detta lager, och sedan placera den tillbaka i sin ursprungliga orientering.
13

Skjut rotorn på axeln. Placera brickan tillbaka på det främre lagret som det var innan.
14

Dra åt kronmuttern hela vägen tätt, sedan backa upp ett kvarts varv tills sprinten hålet är i linje.

15

Sätt sprinten i hålet i slottet muttern och sedan dra tillbaka en av flikarna för att säkra det på plats.
16

Tryck på dammskydd på rotorn och installera om tjocklek i omvänd ordningsföljd. Placera sedan hjulet igen och lyfta fordonet bort av domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71314.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.