Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Anvisningar för byte av en Saturn SL2 Manuell sidospegel

Byta spegeln från sidan på en Saturn SC (coupe) serien och en Saturn SL (sedan) serien innebär exakt samma procedur. Om den inre spaken att manipulera spegeln eller själva spegeln har äventyrats, behöver du inte gå till en kropp-butik eller reparationsverkstad för att ersätta den. Aftermarket, direkt-fit speglar för specifika modeller finns nu tillgängliga till överkomliga priser på många webbplatser. Köpa en spegel på nätet och ersätta det själv kan du spara stora pengar. Borttagning

skillnad från i många andra bilar, är avlägsnandet av det inre dörrpanel inte skyldig att ersätta den mirror.The plastgjutningen täcker spegeln sidovy från insidan av dörren behöver tas bort först. Beroende på året, kan en fästskruv eller inte får vara närvarande. Om det är, ta bort skruven. Om ingen fästskruv är synlig, formningsbetingelserna klippen på plats av en stoppbygel sitter under listen. Försiktigt bända klippet ut ur dess sittande ställning med en skruvmejsel eller ett lämpligt pry för att demontera molding.The manuell spegeln har en justering hävarm som skjuter ut genom formstycket på insidan av dörren. Det är så att spegeln kan ställas in genom att föra spaken utan att behöva rulla fönstret nedåt och manipulera vinkeln på spegeln från hand.The behov ställskruven lossas under listen för att koppla bort kabeln på den manuella spegeln från gjutning. Använd en Torx-skruvmejsel för detta. Spegeln isolator måste också tas bort. Ta skumisoleringen för kaviteten genom att helt enkelt dra det out.Three muttrarna fäst reglarna av spegeln sitter i ett triangulärt mönster på insidan av dörrkarmen, nu exponeras genom avlägsnande av skumisolering. Ta bort de tre nuts.Due exponering för elementen och en utvändig spegel tätning kommer sidospegel sannolikt behöva bändas bort av den yttre dörrpanelen. Var noga med att inte repa lacken på bildörren vid applicering av tryck på spegelaggregatet - eller vad som är kvar av det - när du försöker att bryta förseglingen och ta bort den från door.Once utanför dörren, rengör utsidan med några tvättsprit för att göra en ren yta för den nya spegeln och tätning.
Installation

Rikta in de tre tapparna i den nya spegeln i hålen. Detta kommer att bli lättare med fönstret rullas ner så att du kan nå in för att ersätta de tre kvarhållande nuts.Replace skumisoleringen och sedan spegeln isolator. Passa in kabeln till armen, sedan tillbaka den till gjutning. Byt ut formning och tryck den på plats för klippet stil eller byt fästskruven, om tillämpligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71315.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.