Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett värmeelement i en Chevy Cavalier

En värmeelementet på en Chevrolet Cavalier är en liten radiator placerad innanför bilens streck som levererar värme till kupén. Uppvärmd kylvätska från motorn leds till värmeelementet genom gummislangar. En elektrisk fläkt motor drar luft från utsidan av fordonet och blåser det över värmeelementet. Den upphettade luften riktas till antingen instrumentbrädan, golv eller defroster genom kanaler placerade i instrumentpanelen. Värmaren kärna kommer att behöva bytas ut om den börjar läcka. Om du märker en pöl av kylvätska på golvet framför passagerarsätet i din Cavalier är värmeelementet troligen att skylla. Saker du behöver
Spårskruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Spillolja samling pan
Wrench in
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
bort värmeelementet

1

Koppla bort jordkabeln från batteriets minuspol.
2

Vänta tills motorn har svalnat. Ta sedan bort kylarlocket från kylaren.
3

Töm kylsystemet. Lokalisera petcock ventil på nedre hörnet av kylaren. Placera ett tråg avfall kylvätska under petcock ventilen. Öppna ventilen för att tömma kylsystemet.
4

Ta värmaren linjer från värmeelementet. Leta efter de två gummislangar som går från motorn till inloppet och utloppet beslag som sträcker sig genom brandväggen på passagerarsidan i motorrummet. Ta slangklämmorna. Dra sedan slangarna utanför inloppet och inredning utlopp.
5

Flytta till insidan av bilen och leta reda på omslaget värmeelementet. Leta efter en platt plastkåpa monterad på värmaren modulbestyckning. Det kommer att vara direkt bakom värmeelementet. Använd inloppet värmeelementet och rördelar utlopp i motorrummet som en referens.
6

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast locket värmeelementet till värmaren modulbestyckning. Ta bort locket värmeelementet från fordonet.
7

Lossa remmarna som håller fast värmeelementet till värmaren modulen.
8

bort värmeelementet från fordonet. Addera Installera värmeelementet
9

Placera värmeelementet i läge inuti värmaren modulen. Styr försiktigt inloppet värmeelementet och utloppsrör genom brandväggen.
10

Återanslut spännbanden till värmeelementet.
11

tillbaka locket värmeelementet och fyra skruvar som håller fast locket.
12

Sätt tillbaka ledningarna värmeslangen till värmeelementet. Sätt tillbaka slangklämmorna.
13

Stäng petcock ventilen på nedre hörnet av kylaren. Fyll på kylaren med en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten.
14

tillbaka kylarlocket.
15

Anslut jordkabeln till den negativa inlägg på batteriet .
16

Kör motorn och inspektera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71332.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.