Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter tändstift trådar på en Chevy Prizm

Tändstift trådar är en viktig del av din Chevrolet Prizm prestanda. Tändstiftet ledare är anslutna till tändstiften och föra elektrisk gnista för att antända bränsle inne i motorns cylindrar. En skadad tändkabel kan göra din bil går ojämnt och påverkar gas körsträcka. Du kan byta dina tändkablarna lätt. Saker du behöver
Nya tändkablarna
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i 20 minuter innan du börjar arbeta under huven på din Chevy Prizm.
2

Öppna huven och identifiera tändkablarna. I en Chevy Prizm tändstiftet trådarna är svarta
3

Din nya tändstift kablar skall märkas för deras längd;. Lägga ut dem i enlighet
4 <. p> Börja i ena änden av din Chevy Prizm motor. Avlägsna endast den första viran tändstiftet genom att dra i bagageutrymmet på tändkabeln tills tråden hoppar av.
5

Ta bort den andra änden av samma kabel från fördelarlocket genom att dra på änden av tråden.
6

Inspektera tändstiftet när du har kabeln kopplas bort. En bra tändstift kommer att lätt belagd med gråbrun insättningar. En skadad eller dåligt tändstift ser svart eller har synliga skador. Om tändstiftet är skadat, ska du byta ut den för att hålla din motor i trim.
7

Byt ut de gamla kablarna i ordning med nya tändkablarna med samma längd eller antal. De flesta bilar har en liten plast bit med slitsar som håller kablarna på plats, för att undvika att ha dem träffar varandra eller en del av motorn. Var noga med att sätta in varje ny tråd ordentligt i kortplatsen. Tråden kommer att göra en lugn pop när den snäpper fast tändstiftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71336.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.