Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fungerar ett Kamaxel Arbete?

Förutom rondeller motorer, alla fyrtaktsmotorer använda någon form av kamaxeln. De är allmänt ansett som "hjärnan" i en motor. Funktion

En kamaxel huvudsakliga uppgift är att öppna och stänga ventiler motor, via lyftare och vipparmar, i tid till kolvens position i cylindern. Detta gör att motorn tar in luft, bränner bränsle och utvisa avgaser.
Operation

kamaxeln snurrar vid dubbla sped av vevaxeln. Kamaxeln s lober trycker på lyftar och stötstänger, som rör sig vipparmarna och öppna ventilerna
Typer

Kamaxlar finns i fyra varianter:. Flat- nock, rulle-lyftare, hydraulisk lyftare och solid-lyftare. De flesta motorer kommer från fabriken med hydrauliska lyftare, platt-ventillyftare kamaxlar.
Rullregel Fördelar

Roller kamaxlar är konstruerade för användning med speciella lyftar. Dessa lyftare har ett hjul på undersidan som hjälper dem följa kamaxeln profil närmare. Detta gör det möjligt för tillverkaren att slipa kamaxeln så att den öppnar och stänger ventilerna snabbare och håller dem öppna längre.
Lifter Typer

lyftare för de flesta kamaxlar använder motor olja tryck för att bringa dem att öppna kolven mer vid högre varv per minut (RPM). Solida lyftare inte varierar med RPM.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71341.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.