Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1987 Honda Accord Generator Borttagning

Tack och lov inträffar inte generatorn ersättare i 1987 års Honda Accord inte ofta. Avlägsnandet av generatorn i denna modell kräver avlägsnande av den vänstra sidan konstant hastighet axel för att få tillgång. Detta komplicerar annars vardagliga reparation till avgiftssystem för fordonet. Medan många fordon har en enkel procedur för att ta bort generatorn, det finns helt enkelt inget utrymme i motorrummet av 1987 års Honda Accord att göra detta utan att först demontera andra komponenter. CV Shaft Removal

att ta bort CV axeln på Honda kräver avlägsnande av hjulet, bromsaggregatet, yttre styrstag anslutning och nedre kulleden anslutning till den nedre styrarmen. Specialty verktyg såsom end dragstångsförlängningar separatorer och kulleden separatorer krävs för att förhindra att skada uppstår på dessa komponenter. Staget på Honda Accord är ansluten till vad som brukar kallas ett nyckelben som bultar på båda sidor av knogen och wraps runt den yttre CV axeln boot montering. På grund av detta, det nyckelben och staganordningen måste också lossas, om du inte kan ta isär det yttre boot och bäring CV axeln. När alla dessa komponenter tas isär, är det troligt att tån och camber justering av fram-hjulinställning kan slås ut av kalibrering. Eftersom de flesta gör-det-själv mekaniker äger inte anpassningen maskiner, borttagning av generatorn och CV axeln är oftast bättre lämnade för professionell mekaniker.
Generator Borttagning

Innan du byter generatorn på någon bil, koppla bort batteriets minuspol från batteriet. Annars kommer den 12-volts laddning av batteriet matar fortfarande trådarna i generatorn orsakar en chock eller kortsluter en tråd under avlägsnande och utbyte av generatorn.

När drivaxeln är ur vägen , den undre vänstra (förarsidan) stänkskyddet behöver avlägsnas för att få tillgång generatorn. Placeras på den nedre främre vänstra sidan av motorn, kan du enkelt ta bort generatorns skruvar för att svänga generatorn och ta bort drivremmen från generatorns remskiva. Ta bort remmen helt inte krävs, om du kommer att ersätta den. Med tanke på hur mycket arbete det har tagit att få tillgång till generatorn, byta bältet när du är där verkar vara en bra idé.

De elektriska anslutningarna till generatorn måste också tas bort och sedan generatorn kan lätt falla ner från dess monterade läge och bytas ut eller byggas om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71351.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.