Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

GMC Yukon Problem

Infördes 1992, är GMC Yukon är en av de två fullstora SUV erbjuds av General Motors, den andra är Chevrolet Tahoe (I själva verket, både fordonets delar samma plattform). Det var en ersättare för full storlek GMC Jimmy, och det är för närvarande i sin tredje generation. 1st Generation Problem

Ett stort vanligt problem med de första generationens GMC Yukons (1992 till 1999) är bromssystemet, vilket kan uppleva misslyckanden bromstrycket modulatorventilaggregat montering och framhjulens sensorer hastighet . Andra vanliga problem är misslyckandet med distributören axeln och framaxeln ställdonet i Yukons med fyrhjulsdrivna tåg, vilket kan inverka negativt på motor och växellåda, respektive. Alla ovannämnda delar kan bytas ut.
Major 2nd Generation Problem

stora problem med den andra generationens GMC Yukon (2000 och 2006) har att göra med motorn, växellåda och bromsar. Vissa fordon kan uppleva misslyckande med evaporativ vent solenoiden, bränsletrycket regelbunden och bränslepumpen, och katalysatorn, överföring ventilhus på automatväxellådor, och ABS-styrenheten. Dessa problem är särskilt akuta med 2000-2003 fordon.

Dessutom kan vissa 2000 bilar med manuell växellåda poppa ut på första växeln på grund av avsaknaden av en spärr kula och fjäder. Dessa delar kan införas på fordonet kostnadsfritt.
Andra 2nd Generation Problem

Övriga andra generationens problem inkluderar fel på fläktmotorn (fläkt motorstyrning modul skulle behöva bytas ut), överhettning och kylvätska förlust (radiator påfyllningsröret skulle behöva slipas slät och bilen ersatt), grov tomgång på grund av skräp byggs upp i spjällhuset (kan fästas med installation av luft bypass plugg ), och upphängning buller (byte av främre drivaxeln skulle krävas).
3rd Generation Problem

Hittills den enda vanligt problem att oroa sig, om tredje generationens GMC Yukon fordon (2007 som ska framläggas), är det elektriska systemet. Kortslutning kan påverka aggregatet spolarvätska på kretskortet och överhettas. Detta kan orsaka fel på andra funktioner, eller ens en brand. Återförsäljare kan installera en kabelhärva med en in-line säkring kostnadsfritt.
Slutsats


i fråga om tillförlitlighet ensam, att få en GMC Yukon inte äldre än 2007 skulle vara din bästa insats. Men för dem på en budget, skulle någon Yukon från den andra generationen att göra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71419.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.