Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Quarter panel

Automotive kropp reparation är en mycket specialiserad process. Svetsning, slipning, anpassning, och uppmärksamhet på detaljer är alla en del av kroppen reparationsprocessen. Bilar är tillverkad av flera stycken av metall med både fästen och svetsar plats för att hålla ihop delarna. De flesta punktsvetsar kommer att vara placerad på den yttre stänkskärm och sidostycke att hålla på de stora yttre bitar av bilen. Ändra ett sidostycke innefattar borrning punktsvetsar, skärning överskott av metall, och ersätta den gamla metall med ny metall. Saker du behöver
Handskar
Drill
Step ner borr
Clamps
Welder
Visa fler instruktioner
1

Samla all nödvändiga material och vara säker på att det nya kvartalet panelen är i tillfredsställande skick. Identifiera panelen som behöver bytas ut och hur den är fäst för att vara kroppen av farkosten. Punktsvetsar används på de yttre skikten av fordon eftersom de är starkare än fästelement. På innan du börjar köpa 2

Place handskar. Ta bort panelen från kroppen. Om panelen är punktsvetsade på plats, använd steget ner borr och borra upp svetspunkterna. Den borrade hålet ska vara något större än svetsen och det är inte nödvändigt att tränga igenom båda skikten av den sammanfogade metall. De flesta paneler har punktsvetsar var 6 till 8 inches.
3

Klipp ut hjulhuset ca 1/2 tum mot mitten av fordonet varifrån kvartalet panelen möter inre fender . Kom ihåg att du kan trimma metall som blir över, så det är säkrare att trimma långsammare än skära för mycket borta.
4

Trimma överskott metall från kroppen och jämna alla kanter där nya Panelen kommer att placeras. Testa den nya panelen genom att placera den på plats för att säkerställa en smidig passform.
5

Använd klämmorna för att hålla den nya panelen på plats. Placera en klämma var 12 inches för att säkerställa en tät anslutning. De flesta av de tillgängliga platser är under och mot det bakre av fordonet.
6

Gå den nya panelen till kroppen av fordonet, med hjälp av svetsaren. Använd låg värme, och svetsa i korta intervaller så att du inte bränner igenom den tunna metallen. Alternativa svetspunkterna att ge den tid som metall kylning. Detta kommer att förhindra skevhet och skador på panelen.
7

Review alla punktsvetsar för att säkerställa en korrekt passform och styrka av obligationerna. En riktig svets kommer pöl i hålet och fäst de två panelerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71422.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.