Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Problem med min Toyota Camry 2.2 startar inte

Toyota Camry är en av de bäst säljande bilarna genom tiderna, en medelstor sedan känd för kvalitet, tillförlitlighet och värde. Olika motorer har drivs Camry över åren, inklusive en 2,2-liters I4 motor som användes av Toyota för ungefär tio år med början i början av 1990. Denna motor är en beprövad arbetshäst men eftersom dessa bilar har åldrats, vissa problem med att starta det har dykt upp under åren. Slagvolym

Eftersom Toyota Camry har varit en populär modell, har ett antal motor val gjorts tillgängligt för kunder i hela sin långa livslängd. Kontrollera din instruktionsbok eller relaterade pappersarbete för att avgöra din motorns storlek (deplacement). Observera att informationen häri gäller endast den 2,2-liters bensinmotor inte 2.2L turbo-diesel, den senare motorn inte såldes i Nordamerika
Problem
.

Bland de startande problem som rapporterats av Toyota Camry för 2,2-liters I4 motor är följande:

Starter kommer inte vev, men klick. Innan du kör ut till din lokala Biltema och betala en mynta för en reservdel, måste du bestämma vilken del som faktiskt behöver bytas.

Först, slå på strålkastarna och starta igång motorn. Om ljuset slocknar, är problemet troligen med batteriet. Lyft din Camry huva, kolla batteriets kablar och anslutningar för tecken på slitage samt korrosion. Rengör batteripolerna och terminaler, och se till att alla anslutningar sitter ordentligt på plats. Nästa, kontrollera anslutningarna till startmotorn och solenoiden och motor-till-chassi kablar jordning. Byt ut slitna kablar.

Andra, starta motorn igen med strålkastarna påslagna. Om strålkastarna börjar lysa, så att batteriet är OK, men spänningen är sannolikt inte gör det till startmotorn. Din Camry park /neutral eller tändsystemets switchar kan ha slitna. Byt ut defekta delar.

Tredje, testa starter att ta reda på dess tillstånd, särskilt hur många ampere det drar. Använd en multimeter för att testa hur många volt startmotorn får ström från batteriet (se Resurs 2 om hur man använder en multimeter. Byt startmotorn om den är sliten.

Fjärde, om batteriet, tändningslåset och startmotorn är i skick, då den sista möjligheten är solenoiden. Du kan köra en lång test för att bekräfta att solenoiden faktiskt har gått ut eller så kan du helt enkelt iväg till din lokala Biltema och ersätta den defekta enheten. Kontakta din Toyota Camry reparation handbok för instruktioner om hur du tar bort och ersätter solenoiden.
Slutsats

Andra problem är att skylla för din Toyota Camry inte fungerar. Om din Camry är 1996 års modell eller senare, kommer dess omborddiagnos systemet utfärda koder som kan hjälpa till att identifiera problemet. Vid denna punkt, överväga att ta bilen till en mekaniker att diagnostisera problemet och utveckla en handlingsplan.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71434.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.