Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ratchett momentnyckelpumpar Instruktioner

En momentnyckel är en anordning för att dra åt bultarna till en specifik åtdragning eller vridmoment specifikation. Detta mått på täthet skyddar både gängorna på bulten och gängorna på den bifogade komponenten. Mest bil behåller bultar och muttrar kräver ett visst vridmoment specifikation. En hel del maskiner eller andra komponenter som kräver fästskruvar också kan anställa specifikt vridmoment specifikation. Den ratcheting momentnyckel är en av de mest populära stilar av momentnyckel att uppnå uppgiften. Den momentinställning

momentinställning för ratcheting skiftnyckel sysselsätter vanligtvis en mätare vid basen av handtaget på skiftnyckeln. Många skiftnycklar har både standard fot pounds och metriska Newtonmeter att följa både standard och metriska vridmoment specifikationer. Mindre skiftnycklar för mindre bultar muttrar finns även i inch pounds och Newton specifikationer centimeter.

Basen av handtaget vrids i ena eller andra riktningen för att uppnå rätt önskad inställning för vridmoment specifikationen, vare sig i standard eller metriska. När mätaren är inställd, handtaget vanligtvis använder en slip-låsanordning på handtaget, så att den inte oavsiktligt kan manipuleras under bulten eller muttern åtdragning. Finns tillgängliga för de flesta fordon i handböcker kvalitet reparera

Vridmoment specifikationer. Andra icke-bilar bör avse ägares manualer eller tillverkaren för att få rätt åtdragning specs.
Skärpning av bultar och muttrar

Mest spärrkonsol momentnycklar har en kvadratisk enhet, ungefär som en vanlig spärr. Populära storlekar som finns är 1/2-tums enhet för mul pund och newtonmeter, 3/8-tums enhet för både fot pund och tum pundet och Newtonmeter och Newton centimeter, och 1/4-tums enhet för tumpund och Newton centimeter . En lämplig storlek socket placeras på enheten av momentnyckel och sedan appliceras på bult eller mutter, precis som en vanlig spärr.

Dra åt bulten eller muttern medsols med jämna slag. Var noga med din hand position på handtaget av nyckeln placeras i den föreslagna eller önskad position. Momentnyckeln Handtaget kommer antingen ange detta läge eller du kan behöva läsa bruksanvisningen för skiftnyckel.

När bulten eller muttern har uppnått det förinställda vridmomentet inställning, chefen för skiftnyckel med spärriktningen Enheten kommer antingen hörbart klickar eller kollapsa lite åt sidan. Detta kommer att varna dig att vridmomentet specifikationen inställning har uppnåtts för den specifika bult eller mutter. En klicker ratcheting momentnyckel hjälper till att stoppa dig när tätheten av bult eller mutter har nåtts, men de flesta alla momentnycklar kommer ändå att du kan fortsätta att strama åt den avsedda komponenten. Glöm inte att stoppa skärpning när skiftnyckeln indikerar att den har nått sin önskade inställningen.
Underhåll

Momentnycklar är något känsliga verktyg. De bör kalibreras efter några användningar att kontrollera sina inställningar korrekt. Anvisningar om hur man kalibrera skiftnycklar kan variera och ägarna manuella för detta bör kunna instruera dig hur. Ta bort skruvar och muttrar med momentnyckel är sällan rekommenderas. Men, kan du komma över några vänsterhänta muttrar eller bultar som kräver att du slår på enheten medurs för att ta bort och moturs för att sträcka. På grund av detta, många nycklar har en huvudbrytare vid spärrverktyget huvudet för att ändra riktningen på den fyrkantiga drivningen av ratchet. Andra ratchets kan anställa en dubbel-headed fyrkant, en sida för moturs rörelse och den andra för medurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71444.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.