Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man laddar Auto AC Systems

Ladda AC-systemet efter en reparation kräver ett vakuum skapas i systemet för att avlägsna fukt. Eftersom vakuumet utvecklar och ett negativt tryck filt, är kokpunkten för fukt sänks. Detta gör att varje fukt att vända sig till ånga och avlägsnas av vakuumpumpen. Detta steg är avgörande för framgången för ditt AC-system reparation. En bra uppsättning mätare och en vakuumpump behövs för att utföra denna uppgift. Saker du behöver
AC mätare inställd
Vakuum köldbärarpumpen hotell med färgämne
Visa fler instruktioner
1

Fäst mätarna till systemtjänstportar . Den blå slangen är för lågtryckssidan, är den röda slangen för högtryckssidan, och den gula slangen är för att fästa vakuumpump eller en köldmedel kan peka. För att identifiera den lågt tryck tjänsten porten enligt den större av de två linjerna anslutna på baksidan av kompressorn. Porten kommer att ligga på den linjen, någonstans mellan kompressorn och torken monterad till förångaren i närheten av brandväggen. Den högt tryck serviceport kommer att ligga på den mindre av de två linjerna, mellan kondensorn (monterad framför kylaren) och förångaren ligger nära brandväggen.
2

Fäst vakuumpump till den återstående gula slangen. Vakuumpumpen är normalt el, men det finns några tryckluftsdrivna enheter tillgängliga. Slå på pumpen om den är elektrisk, eller fästa pumpen en luftslang om du har en luftdriven enhet, och låt den gå en timme. Under denna tid vakuum kommer att dras på systemet och eventuell fukt kommer att förångas och avlägsnas från pumpen. Läckor
3

Testa genom att stänga båda ventilerna på mätarna, och gör det möjligt att sitta i fem minuter. Det vakuum bör inte falla under denna tid. Om den gör det, det finns en läcka i systemet. Om vakuumet förblir stabil, är systemet redo att fylla.
4

bort vakuumpumpen från den gula slangen, och bifoga en kan peka på. Installera en burk av köldmedium på kranen och vrid den räfflade skruven hela vägen in och hela vägen ut för att öppna burken. Starta motorn och ställ in AC styr till medium fläkthastighet och max AC. Öppna den blå låga sidan ventilen och fyll på köldmedium. Var noga med att stänga ventilen vid byte burkar, och i slutet av processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71468.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.