Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger ett bälte på en Grand Prix Supercharger

Den Pontiac Grand Prix med den 3,8-liters kompressormatad motor är utrustad med två drivremmar. De primära Serpentine belt fungerar som en serpentin bälte gör på de flesta bilar. Det andra bandet - kompressor bältet - ger extra kraft till kompressor på efterfrågan. Detta band är placerad på utsidan av remskivan systemet och är det enklaste en att ta bort och ersätta. För att ersätta den primära serpentin bälte måste kompressor remmen tas bort först, så om du behöver byta kompressor bältet eller helt enkelt ta bort den för att komma till den primära, följ dessa steg. Saker du behöver
15-mm box-end skiftnyckel
Byte kompressor serpentin bälte
Belt routing diagram (finns i motorrummet eller bruksanvisning)
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven och förhållningssätt motorn från passagerarsidan av Grand Prix för att komma åt kompressorn bältet.
2

Lokalisera spännarremskivan för kompressor. Det är under den kompressor remskiva och mot framsidan av motorrummet.
3

Placera 15-mm box-end skiftnyckel på spännaren bulten och flytta nyckeln medurs för att släppa spänningar på laddningskompressorn bältet. Håll nyckeln i läge, ta bort remmen från kompressor remskiva och sedan långsamt släppa spännaren tillbaka till sin sittställning.
4

Jämför storleken på den gamla remmen till den nya för att säkerställa du har köpt rätt storlek ersättare bälte.
5

Dra kompressor remmen enligt bältesdragningen diagrammet, med början den remskivan längst ner och arbeta dig upp mot kompressor remskiva. Se till ribborna hos remmen sitter ordentligt inuti spåren i remskivorna. Den släta sidan av bandet går mot de släta frigående remskivor och revbenen av bältet ska omsluta de spårade skivorna.
6

hålla bältet på plats med en hand så nära kompressor remskiva som du kan. Placera nyckeln på spännaren och flytta den medurs igen för att lindra spänningen. Denna ompositionering av spännrullen kan du bara tillräckligt med utrymme för att glida på remmen på kompressor remskiva. Det blir lite extra slack. Tvinga inte på remmen på remskivan. Om det inte verkar vara tillräckligt med slack, kontrollerar routing och remskiva sittplats av bältet.
7

Starta motorn för att kontrollera att bältet löper smidigt längs trissa systemet. Se till att ta bort nyckeln och gamla remmen från motorrummet innan motorn startas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71469.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.