Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Dodge Dart Differential Information

Även Dodge producerat flera olika fordon 1960-1976 med "Dart" nomenklaturen, är den kompakta jätte-killer producerad 1963-76 som ladorna mest uppmärksamhet. Denna inkarnation är den vanligaste hot-rodded, och (kanske) den mest älskade av serien. Grunderna

Sport versioner av Dart använde 8 3/4-inch differential, medan raka sex versioner använde ett mindre, svagare version av samma.
Sure Grip
p Detta är Chryslers namn för en positiv dragkraft eller låsning diff. Denna typ använder en serie av kopplingar i diff som låser bakhjulen tillsammans under acceleration.
Interchange

I allmänhet kommer Dart bak-ends interchange med liknande utrustade medelstora Chrysler bilar av samma generation. Dessa inkluderar den Plymouth Valiant, Dodge Demon och Dodge Lancer.
Straight Six Svaghet

diff används i de flesta rak sexa Darts anses av de flesta vara en ganska pålitlig enhet på lagernivåer makt, men är känd för att misslyckas på något över 300 ft.lbs. av vridmoment.
8 3/4 bakparti

Jämförbar med ford 9-tums eller GM 12-bult bak, Chrysler 8 3/4-tums bak ände är både stark och mångsidig. Detta är baksidan av valet för de flesta big block klon bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71470.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.