Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Helicoil

På grund av utformningen av Helicoil insatsen, behöver du ett specialverktyg för att ta bort den från reparerade hålet. Verktyget komprimerar insatsen så att du kan ta bort insatsen. Även med specialverktyg, kommer det att ta en viss ansträngning för att trä ur det Helicoil. Om en tråd låsvätska användes under Helicoil installationen, måste du värma området runt Helicoil med en ficklampa för att bryta bindningen mellan låsvätska och oädel metall. Saker du behöver
Torch
Hammer
Helicoil borttagningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Inspektera området mellan Helicoil insatsen och trådarna installerade i grundmaterialet. Leta efter färgning i detta område. De vanligaste färgerna för skärvätska är rött, blått och svart. Om det inte finns någon tråd låsvätska finns runt Helicoil insatsen, hoppa vidare till steg fyra.
2

tända facklan. Justera facklan för att producera en neutral flamma. En neutral flamma avger ingen svart sot och ha en enhetlig blå yttre lågan med en ljusblå centrum. Ställ inte lågan varm, eftersom detta kommer att skada metallen som håller Helicoil insatsen.
3

Värm området kring Helicoil insatsen. Applicera värmen jämnt så att delen expanderar konsekvent, kommer detta att bryta bindningen mellan tråden låsvätska och grundmaterialet. Stäng av brännaren och låt den delen coolt.
4

Placera änden av demonteringsverktyget i Helicoil insatsen. Strike slutet av borttagningsverktyg med en hammare för att låsa den på plats.
5

Tryck nedåt till borttagningsverktyg och vrid verktyget moturs för att ta bort Helicoil insatsen.
6

Kassera Helicoil insatsen efter borttagning. Insatsen kan inte återinstalleras på grund av tången tas bort under den första installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71503.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.