Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

3.4 Chevy motoriska problem

Chevrolet 3.4l (3400) V6 är bara en variant av en stor familj av 60-graders V6s i produktion sedan 1980. Även denna motor har sett ständig förbättring över åren, kommer ingen mängd av evolutionen eliminera någonsin alla GM: s ökända tekniska flubs. Man står över alla andra i denna motorfamilj som både lätt kan förebyggas och endemisk, men är ändå ansvarig för otaliga motorproblem och fel. Kylning elände

De viktigaste kylsystemet med denna motor är uppenbar i dessa bilar med den tredje generationens motor, producerade jag för åren 1994 till 2003 års modell år. Problemet börjar som en mindre externt kylsystem läcker och så småningom utvecklas till en fullskalig översvämning. Mindre observant ägare har ofta tfound själva sitter på sidan av vägen med en överhettad motor och en rejäl reparation räkningen.
Orsak

Problemet är att för oavsett orsak, har GM inser inte att det nyaste super-kylmedel DexCool skulle äta packningen insugningsröret. Insugningsröret ligger i mellan motorns topplock och bär inte bara luft och bränsle, men vatten. Vattnet som strömmar genom grenröret är extremt varmt och under en stor press, vilket innebär att det kan sätta en hel del påfrestningar på packningen-montage område. Kombinera detta med DexCool s korrosiva naturen, och det är litet konstigt att ägarna har haft problem.
Vätskespolning

Även en komplett vätskespolning och utbyte med standard " gröna "anti-freeze är möjligt, det finns ingen garanti att du kommer att få all den gamla kylvätskan ut. DexCool och grönt frostskyddsmedel är som olja och vatten, de två kommer inte blanda in ditt kylsystemet, och deras separation i slutändan kommer att leda till kylsystemet fel Addera Packning Byte
<. p> Vissa ägare har ersatt 3.4l insugningsröret packningar tillräckligt många gånger för att göra det i sömnen. Detta har varit den förvalda lösningen i många år, men en mer permanent en erbjöds av GM för några år sedan. Generalen valde att inte ersätta den frätande DexCool som följde lager och har istället erbjudit till försäljning en ny packning insugningsrör som bör motstå nedbrytning.
Reparation

att vara rättvis , har den 60 Degree V6 alltid varit en ganska tillförlitlig och lågt underhåll motorfamilj. Det faktum att de är väl kända för att överleva hundratusentals miles av missbruk kan vara till någon tröst när det blir dags att punga ut $ 700 till ersätta ditt intag packning (genomsnitt omfattar delar och arbete).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71506.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.