Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett hjullager på en Saturn Vue

Saturn Vue sysselsätter både fram-och bakhjul navaggregat bärande. Dessa enheter kommer från fabriken komplett med otjänliga lager redan pressade i navet. De kräver ingen smörjning eftersom de är slutna enheter. Inuti aggregatet finns tillräckligt med smörjmedel för att ge service till lagret för en viss tid. Vissa lager kan nå 100.000 miles eller mer. Byta den främre eller bakre montering hjullagerenhet i Saturn Vue kräver samma procedur med ett par subtila skillnader. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
rörtång
Breaker bar
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
30-mm trapetsmuttern socket
30-mm ersättare låsning spindelmuttern
34-mm trapetsmuttern socket
34-mm ersättare låsning trapetsmuttern
Hub avdragare
Mekaniker tråd eller tågända
Ljus-till medellång sandpapper eller smärgelduk
Smörjsystem spraya
Liten brytjärnet
ersätter nav lagerinrättningen
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Aktivera parkeringsbromsen efter att ha placerat Vue på en plan, asfalterad yta.
2

bort navkapseln eller mitten mössa från däcket i fråga om tillämpligt.
3

Break muttrarna löst 1/8 av ett varv moturs med klacken skiftnyckel. Bryt spindelmuttern lös ett helt varv med breaker bar och en 34-mm trapetsmuttern uttag för en främre lager eller en 30-mm trapetsmuttern uttag för en bakre lagret.
4

Lyft Vue med en domkraft och placera en pallbock under SUV för att stödja det. Avsluta ta bort muttrarna och ta bort hjulet.
5

Leta upp Bromsokshållare bultar på baksidan av fästplattan. Använd breaker bar och lämplig storlek socket för att bryta dem gratis och sedan byta till en spärrfunktion för att påskynda processen.
6

försiktigt bända bromskaliperenheten bort av rotorn med hjälp av en liten pry bar. Använd en längd av mekaniker tråd eller rep för att binda den till spolen våren suspensionen att undvika det från dinglar från gummi broms slang.
7

Avlägsna rotorn från navflänsen. Avsluta avlägsnande spindelmuttern från spindeln med en spärrhake och lämplig sockel.
8

Spray den främre och bakre navflänsarna med smörjande spray på den främre och bakre där lagret fästskruvar är belägna. De främre Vue lagren sysselsätter tre fästskruvar och de bakre lagren använder fyra. Låt penetrerande smörjmedel tid att suga in
9

Koppla bort eventuella ABS sensor kablar anslutna till hubben lagerinrättningen. Om du följer kabeln (om tillämpligt), hittar du där den är inkopplad i selen. Var noga med att koppla bort den från varje fästanordning utmed dess längd till pluggen. En ny kabel och en kontakt kommer med byte lagerinrättningen.
10

Avlägsna hjullagerenheten behålla bultar, bryta dem gratis med breaker bar först och sedan byta till spärren.

11

Använd navet avdragare (om det behövs) för att bända församlingen hjullagerenhet från navet.
12

Rengör anliggningsytorna på navet och lagringen med smärgelduk eller sandpapper. Du kommer att behöva manipulera spindeln av drivaxeln för att rengöra den övre delen av navet ytan.
13

Montera det nya lagret genom att vända stegen. Använd momentnyckel för att dra åt alla skruvar till rekommenderat åtdragningsmoment specifikationer. Du hittar dessa i bruksanvisningen eller i en reparationshandbok angetts för Saturn Vue. Den delar butik som sålde dig monteringen hjullagret kan slå upp dessa specs för dig utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71507.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.