Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Vortec V-6 motor?

Den Vortec V-6 motor är ett varumärkesskyddat namn som ges till en motor modell som tillverkats av General Motors undanträngande 4.3 L, eller 262ci (cubic inches). Den "Vortec" moniker referenser topplock luftflöde teknik som främjar styrka och effektivitet och användes på både V-6 och V-8 GM-motorer. Historia

262ci V-6 infördes 1985, och är den största i en serie av V-6 motorer som produceras av GM. Chevy presenterade Vortec 4.3L motor 1996 med namnet antyder teknik som tillämpas för att förbättra luftflödet.
Configuration

Motorn har en overhead ventil (OHV) 90 graders V -6 konfiguration, det vill säga är cylindrarna placerade i ett "V"-form - tre på varje sida - med en spridning av 90 grader. Detta är samma V konfiguration som GM V-8 motorer.
Deplacement

4.3L Vortec V-6 (262ci) uppnår sin förflyttning genom använder ett cylinderlopp av 101,6 mm (4 inches) och en slaglängd av 88,4 mm (3,48 inches). Detta är samma Borrning /slag som används i 350ci V-8 motor.
Vortec Design

Vortec topplock främja turbulens (virvel) i motorns cylinder från ombyggnadsarbeten till inloppsporten, och genom en ny design förbränningskammare. Detta har effekten av förbättrad effektivitet och effekt.
Applications

Vortec design har använts i GM V-8 motorer också, den 4.3L Vortec V -6 motor användes i GM och GMC medelstora lastbilar, skåpbilar och stadsjeepar och även i lätta full storlek lastbilar och skåpbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71525.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.