Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man laddar en Volkswagen Jetta

Alla bilbatterier själv-laddning när bilen körs, men ibland ett batteri som har gått oanvänd under en längre tid, eller ett batteri som tömdes genom att lämna på belysningen eller andra elektriska apparater kommer att behöva ett manuellt laddat. Om du äger en Volkswagen Jetta som är i behov av laddning, är processen för att ladda det i stort sett samma som laddning någon annan bil. Det finns flera metoder för att föryngra ditt bilbatteri. Dessa metoder kommer att variera beroende på situationen, och på om du har en manuell eller automatisk växellåda. Saker du behöver
Startkablar
Skyddsglasögon
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
Ladda batteriet
1

Ladda din Jetta batteri med en plug-in batteriladdaren. Stäng av alla tillbehör som kräver el. Sätt på dig skyddsglasögon. Med laddaren frånkopplad och avstängd, anslut den röda klämman till den positiva polen på batteriet.
2

Anslut den svarta klämman till en omålad heavy gauge metallyta på ramen eller motorblocket för att skapa en marken. Anslut inte till bränsleledningar, förgasaren eller någon tunn plåt.
3

Slå på batteriladdaren. Se instruktionsboken för att bestämma de bästa inställningarna för din situation och vilken typ av batteri du har. Koppla in laddaren. Håll avstånd från batteriet när den laddas, och försök inte att justera eller ta bort klämmorna när laddaren är på.
4

Koppla ur laddaren när laddningen är klar. Slå sedan på laddaren. Ta bort den svarta klämman först, sedan den röda klämman.
Snabbstarta Jetta
5

Snabbstarta Jetta med startkablar. Stäng av alla tillbehör som kräver el. Park framför en annan bil så att batteriet är i startkabeln räckhåll för ditt batteri. Placera en röd klämma på den positiva polen på din Jetta. Placera sedan den motsatta röda klämman till den positiva polen på kör bilen.
6

Placera en svart klämma på den negativa polen på kör bil. Kläm motsatt svarta klämman till en omålad metallyta.
7

Starta den andra bilen. Ge det flera minuter att ladda batteriet, sedan starta din Jetta.
8

bort startkablarna i omvänd ordning de bifogas.
9

köra bilen runt 30 minuter för att åter ladda batteriet.
Push-starta Jetta
10

Push-starta din Jetta om du har en manuell växellåda. Stäng av alla tillbehör som kräver el. Ta bilen ur växel, vrid nyckeln till "On" läge, och har ett par vänner hjälpa dig att driva bilen och ta fart.
11

Sätt din växel till växel som du anser överensstämmer med den hastighet du rullar en gång en bra fart vinns. Vanligtvis andra eller tredje växeln är tillräckligt.
12

Släpp kopplingen och något trycker ned gaspedalen för att stänga av motorn.
13

köra bilen runt i 30 minuter till åter ladda batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71537.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.