Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Bolts momentomvandlare

Beroende på bil, det finns två sätt att komma åt skruvarna för momentomvandlaren. Det kommer antingen att vara ett lock eller platta vid botten av bellhousing som döljer omvandlaren, eller så behöver bort startapparaten att få tillträde till bultarna. Det är enkelt att fastställa om det finns ett skydd genom att titta på bellhousing precis bakom den bakre delen av oljetråget. Det kan vara en liten plan platta eller en större del rundad som bellhousing. Motorn måste vridas för att rotera momentomvandlaren att komma åt alla bultarna en i taget. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stor vanlig skruvmejsel
Skruvnyckelsats
3/8-tums spärrnyckel
Set med 3/8-tums enhet uttag
1/2-tums spärrnyckel
Set med 1/2-tums enhet uttag
Visa fler instruktioner
1

fastställa om det är en cover på bellhousing för användning i åtkomst momentomvandlaren. Koppla bort den negativa polen på batteriet, med hjälp av en skiftnyckel, om det inte finns något lock. Lyft och stöd bilen på pallbockar.
2

Ta bort sidoplåten om det finns någon, med 3/8-tums enhet socket. Om det inte finns någon panel, bort startapparaten med 3/8-tums enhet socket. Lossa de elektriska ledningarna med hjälp av en skiftnyckel, sedan lägga startapparaten ur vägen.
3

Placera en 1/2-tums hylsa av lämplig storlek på vevaxeln bulten.

4

bort momentomvandlaren bultarna en i taget med en 3/8-tums enhet socket och ratchet. Efter avlägsnande av en skruv, vrid vevaxeln i rotationsriktningen tills nästa bulten visas i fönstret på tillgänglighet. Fortsätt att vrida vevaxeln tills alla tre eller fyra skruvar tas bort. De flesta fordon använder fyra bultar, men vissa har bara tre. När alla är borttagna, kan momentomvandlaren flyttas bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71545.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.