Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Toyota Tundra Problem Transmission

Transmission frågor för Tundra verkar ha kommit igång på allvar med den 2007, andra generationen av Toyota Tundra pickup truck. De tidigare modellerna var plågat med en återkallelse på bromsen och rotor-systemet och en kulled fjädring frågan, men de hade inte återkommande problem med överföringen design som senare modeller gjorde. Den olyckliga tur har nu ifrågasatts i många konsumentprodukter hörn Vad var en gång en antagen standard för högre kvalitet i Toyota Car produkter. Tidig Track Record

Toyota Tundra hade utvecklat en långvarig följande köpare med framgång tidigare modellen, T100, och den första generationen Tundra. Som nämnts ovan, hade den första generationen två frågor, men Toyota fast dem snabbt med en frivillig återkallelse utan kostnad för ägarna.
Sexväxlad växellåda Anomalier
p Det var under 2007 med den andra generationens modell, dock visade sig att stora överförings frågor, som inledningsvis noterades av fan-baserade forum på Internet. Den första var en erfaren grov-växling på sexväxlade växellådor som skulle inträffa slumpmässigt. Denna växling fråga skulle orsaka lastbilen att känna att det studsade på vägen som laddar ryckte in svar. Problemet var så konstigt det samlat namnet "rumble-strip" som en identifierad transmission problem. Problemet minskades sedan till momentomvandlaren och den del design, vilket gör det svårt att lösgöra korrekt som en växling inleddes. Toyota gjorde erkänna problemet efter några förhör från forumet ledning och återförsäljare kommunikation.
Vätskenivåer

Samma år, var en bulletin utsläppt från Toyota när det gäller till transmissionsolja. Det är ingen överraskning att bilägare att hålla ordentliga olja vätskor upprätthåller smörjning i motorn och transmissionen. Dock var Toyotas bulletin specifikt att vätskan fylla och nivå som krävs för att vara korrekt för 2007 Tundra, som anges. Underlåtenhet att göra detta skulle resultera i oväntade förändringar i överföringen och eventuella skador på automatisk växling modeller.
Bakre propelleraxel Frågor

Då, i slutet av 2007 mitten av december, utfärdade Toyota en betydande återkallelse på mer än 15.000 av 2007 tundras med 4x4 utväxling. Orsaken var potentiella fel på bakre kardanaxeln gemensamt. Den bakre kardanaxeln gemensamt är i grunden den del där drivaxeln ansluter till den bakre överföring. Det gemensamma beskrevs som eventuellt inte har tillräcklig värmebehandling. Denna sub-par metall hårdhet i delen kan orsaka att separera under körning eller drar last. Återförsäljare uppmanades att ersätta den del pronto gång intyga att det var bristfällig.
Bevis på att få det rätt

Inte överraskande, var 2007 ett dåligt år för bilden av Tundra. Toyota hade gjort betydande inbrytningar i vad som tidigare var en amerikansk biltillverkare dominerad bil segment, pickup truck. Den Tundra var i topp fem av rekommenderade fordon i konsumenttidningar, bara för att sedan se till att titeln strippad med 2007 modellerna

företagets marknadsföring tvungen att ändra bilden snabbt:. Killer Heat kommersiella var svaret. Denna kommersiella visade en Tundra dra 10.000 pund. last upp en 80-fots tornet. Med aspekter förskott kamera det ser datorgenererade. Men det är inte. Den kommersiella filmades i en öken med redan 120-graders Fahrenheit väder. Dessutom drar Tundra en verklig belastning upp en riktig ramp med riktig eld för att öka temperaturförhållanden. Den kommersiella krävs 11 löper upp rampen för att slutföra inspelningen, varje gång drar samma extrema belastning. Uppenbarligen hade Toyota något att bevisa med Tundra förbättrade transmission design.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71555.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.