Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så här avgör du Sockret läggs i din bensintank?

Om du misstänker socker har lagts i din bensintank med en vandal eller glad upptågsmakare, oroa dig inte för mycket om det förstör bilens motor även om det kan vara en huvudvärk att fixa. Socker löser sig inte i bensin, vilket innebär att det kommer att gå igenom bensinen och till slut bli en kornig substans i botten av bränsletanken, ungefär som sand. Dessutom är din bensintank behändigt utrustad med ett filter som blockerar partiklar såsom socker eller andra korniga föroreningar. Detta filter bör säkerställa att socker aldrig når dina motorkomponenter. Det finns dock andra frågor. Att praktiskt filter skyddar din motor kan bli igensatta och orsaka prestandaproblem även utan att förstöra motorn. Instruktioner
finns socker i bensintanken?
1 p Om du misstänker manipulation med din bil, leta efter tecken på kontrollampa aktivitet. Till exempel kanske du blir orolig om du ser spår av en vit, grynig ämne på uppfarten i närheten av din bensintank. Om din misstanke är stark nog, gå försiktigt. CarTalk.com föreslår att du har bilen besiktigas innan ens startar motorn, möjligen underlätta svårigheten och kostnaden för reparation.
2 p Om det har manipulering och du väljer att köra fordonet, bilen sannolikt kommer att börja spotta, beslagta och stall, enligt Cecil Adams i "Straight Dope." Han säger att detta är en typisk reaktion när bränsleavgivningssystem har igensatt. Omedelbart byte av bränslefilter skall hjälpa till att lösa problemet och kunde ta bort mycket av ämnet, men du kan behöva byta filtret flera gånger innan filtret rensar.
3

Ha en professionell avlopp bensintanken ska avsluta lösa problemet. CarTalk.com uppmanar dig att ha din bil bogseras till en professionell mekaniker snarare än att försöka göra den här processen själv. Kostnaden för denna tjänst kommer att överstiga ett oljebyte, men är mycket mindre än en komplett motorrenovering. Vara beredda att ponny upp för kostnader i storleksordningen ett par hundra dollar. Sedan, naturligtvis, också förvänta kostnaden för en ny fill-up för den rensade ut tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71559.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.