Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ställer in en Chevy HEI Distributör

General Motors HEI (hög energi tändning), introducerades i början av 70-talet, blev standard General Motors tändsystem efter 1974. Dess enkla en-wire uppkopplingen gör det en vanlig uppgradering att ersätta tidiga punkter-typ tändningar på fordon. Högskolan ger mer än dubbelt gnista effekt vid 40.000 volt jämfört med 18.000 volt i punkter-stil tändning. Konfigurera en HEI distributör på en Chevrolet är en enkel bort-och-ersätt proceduren. Saker du behöver
Marker set
Wrench
Skruvmejselsats
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn till övre dödpunkt på kompressionsslag för nr 1 cylinder. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att ta bort alla tändstift och dra runt motorn för hand tills du känner kompression i nr 1 cylinder. Vrid sedan motorn tills inställningsmärkena på vevaxelns remskiva linje med övre dödläget.
2

Ta bort fördelarlocket från distributören, och markera riktningen rotorn pekar på brandväggen med en markör eller måla penna. Detta kommer att göra rada upp den nya distributören lättare.
3

Ta bort den gamla distributören genom att dra ut alla elektriska anslutningar och ta bort distributören nedhållande bult vid basen av distributören. Dra sedan den gamla distributören ur motorn. När du har tagit bort distributören, inte tillåter motorn vev remskiva som ska flyttas.
4

Placera rotorn på märket du gjorde, och infoga distributören i motorn. Du kommer att märka att när distributören faller på plats, kommer rotorn vända något. Om det inte stämmer med märket du gjorde på brandväggen, dra den tillbaka upp och rotera rotorn en aning för att kompensera för rotationen som den glider på plats. Det kan ta några försök att få det på plats. Sedan installera om hold-down och elektriska anslutningar.
5

Montera fördelarlocket och ledningar plugg i samma tändföljd som förut. Starta motorn och låt den värmas upp. Om motorn inte startar direkt, vrid fördelaren något tills det börjar.
6

Ställ tidpunkten när motorn är varm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71560.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.