Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford Windstar passagerardörren Mirror Installation Steg-för-steg

För att ersätta passageraren dörrsidan backspegeln på Ford Windstar, avlägsnande av det inre dörrpanelen krävs. Även om inte en alltför svår process, måste man vara försiktig när du gör detta för att inte skada några komponenter. Om spegeln lidit skada eller den elektriska motorn blev obrukbar, kan du hitta direkt-fit OEM stil speglar på nätet (se "resurser") för att ersätta spegeln för betydande besparingar än vad du skulle betala på Ford återförsäljare. Dörrpanelen

att starta proceduren, passagerardörren och fönster måste vara öppet. När fönstret stängs, ta ur nyckeln ur tändningen. Med hjälp av en stor skruvmejsel, ta bort plasten fascia som täcker den sida backspegeln genom att försiktigt bända bort det från toppen. De snap-in-clips kommer avsätta. Under locket, kommer två av de tre fästmuttrarna att avslöjas. En är synlig och den andra är under en gummiplugg mot framsidan av dörren. Bänd bort gummiproppen, men innan du tar bort muttrarna, fortsätta med dörrpanelen bort.

Dörrhandtag kåpan sitter i dörrkarmen likt fascia locket. Han måste få bort detta off försiktigt bort från dörrpanelen. Manövrera locket över handtaget för att ta bort det.

Ligger på översta framsidan av armstödet är fönstret och power-lås styrenhet. Försiktigt bända detta uppåt bort från armstödet och sedan dra ut kontakten går till modulen. En kvarhållande skruv som håller dörrpanelen till ramen kommer att avslöjas under kontroll modulen. Ta bort skruven.

Senaste, ta bort de två återstående skruvarna i botten av dörrpanelen. Med dörrpanelen gratis, börja försiktigt bända om off av dörrkarmen börjar på botten och arbeta dig upp båda sidorna. Samma stil snap-in-clips används på fascia och styrmodulen hålla panelen på dörrkarmen. Dra luckan uppåt efter det unseated från ramen för att rensa låset krävs. Du kan nu vila dörrkarmen på en låda eller mjölk låda utan att helt ta bort den från dörren.
Borttagning av spegelglas

sista kvarvarande låsmuttern är Nu avslöjas av panelen avlägsnas. En annan gummiplugg täcker det. Ta bort pluggen för att avslöja muttern. Innan du tar bort muttrarna, följ kablaget till spegeln nere på dörrkarmen där insticksanslutningen ligger och sedan koppla bort den.

Du kan nu ta bort tre side-view mirror muttrarna med en spärr och uttag. Kasta inte bort muttrarna som du kommer att behöva dem för att ersätta den nya spegeln.

Bort spegeln från utsidan av dörren. Försiktigt dra och bända för hand kommer att krävas eftersom skummet packningen beneath kommer ha förseglat det till dörren från exponering. När spegeln är fri från dörren, dra bort den och mata kablaget genom hålet i dörrkarmen.
Ominstallation

Du kommer vill inspektera den nya spegeln innan du installerar den. Om skumgummi packningen inte levereras med den nya spegeln, kan du helt enkelt ta bort det av den gamla spegeln och återanvända den på det nya.

Följ instruktioner för borttagning i omvänd att installera spegeln och dörrpanelen . När kablaget är inkopplad igen och spegeln monteras tillbaka på dörrkarmen (men innan du installerar dörrpanelen), vrid tändningsnyckeln till tillbehör makt och testa spegeln för att säkerställa att det fungerar ordentligt. Ta nycklarna ur tändningen igen innan du fortsätter med ominstallation av dörrpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71569.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.