Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar servopumpen på en Jeep Cherokee

Ändra servopumpen på en Jeep Cherokee är ett enkelt projekt för hemmet mekaniker eller bil entusiast. Den servopumpen sitter på framsidan av motorn på förarens sida av fordonet. En pump som väsnas, kan läcka eller fungerar intermittent misslyckas när man minst anar det och få dig att inte kunna korrekt styra ditt fordon. Du kan få en ny eller ombyggd pump servostyrning på din lokala Biltema eller på Jeep återförsäljare. Saker du behöver
SAE och metriska skiftnyckel satt
SAE och metrisk hylsnyckelsats med förlängningsstavar
Flänsmutter skiftnycklar (tillval) katalog Droppkar
Momentnyckel
Visa Mer Instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Lägg den ur vägen när den inte skadas eller falla tillbaka mot batteripolen.
2

bort Serpentine belt från motorn. Du måste släppa spänningen på remmen genom att sätta en skiftnyckel på bulten på framsidan av spännaren. Vrid spännare skruven moturs tills remmen är lös och ta bort den.
3

Ta bort de två flytande linjer som går från baksidan av servopumpen till styrväxeln ner på ramen med en flare nut eller öppen nyckel. Vissa vätska kommer sippra ut när du tar bort raderna så lägg en åderlåtning pan under fordonet innan du lossar dessa rader.
4

Ta bort de tre bultarna som håller servopumpen på motorn. Dessa skruvar kan endast nås genom blocket tillgång hålen. Du kommer att behöva en Ratchet och uttag med en förlängning för att nå dem. Vrid remskivan att rada upp ett hål och lossa bulten genom den.
5

Ta bort pumpen från framsidan av motorn genom att luta den framåt när du drar ut den. Placera den nya pumpen och montera bultar genom blocket precis som du gjorde när du tog bort dem. Dra åt bultarna till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Installera de nya fluidledningarna till styrväxeln från pumpen. Linjerna använder två olika storlekar av gängade rördelar så att du bara kan installera dem på ett sätt.
7

tillbaka serpentin bälte, efter sökvägen som visas på klistermärket på kylaren stöd. Installera inte bältet något annat sätt än diagrammet visar. En felaktigt monterad rem blir tillbehören bakåt orsakar skador på dem.
8

Fyll servopumpen med servostyrning vätska. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71585.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.