Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en läckande Chevy ventilkåpa

Engine tätning tekniken har kommit långt under de senaste 20 åren eller så. Läckan-benägna packningar som används i 1980 och 1990 har ersatts med mer tillförlitliga gummipackningar. Från tid till annan, till och med dessa nya packningar används på sena modell bilar och lätta lastbilar läcker och måste bytas ut. Byta ett packningar ventilkåpan är väl inom funktionerna i hemmet mekaniker med standardverktyg. Saker du behöver
Nya packningar
3/8 tums hylsa satt
1/4 tums hylsa set
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batteriet för att förhindra kortslutning ventilkåpan närmast generatorn till terminalen på baksidan av generatorn. Detta förhindrar skador på generatorn, och en eventuell spänning spik som kan skada dyra komponenter såsom färddator.
2

Ta tillbehör som stör avlägsnandet av ventilkåporna. Dessa kan innefatta styrservo pump, generator, luftkonditionering kompressor och slangar värmare. Rådgör med din Chevrolet bruksanvisning, som också kan hittas online på www.diy-auto-repair.com i bilverkstäder manualer avsnittet.
3

bort ventilkåpan fästskruvar och ventil täcka. Normalt är dessa bort med en 1/4 tum socket set användning av 3/8 eller 10 mm hylsa. Chevy ventilkåpor kan säkras med åtta bultar runt flänsen eller, på senare modell motorer, fyra bultar genom centrum av ventilkåpan. Ta bort ventilkåpan från topplocket genom att bända upp på ventilkåpan med en skruvmejsel för att bryta packningen.
4

Rengör packningsytan med en skrapa och stålborste. Ta bort alla spår av packningen, eftersom all överbliven material kan orsaka den nya packningen läcka. Limma nya packningar på plats med 3-M Super tätningslist självhäftande och låta limmet torka genom att placera ventilkåpan, packning nedåt på en plan yta.
5

Rengör tätningsytan på cylinderhuvudet med en skrapa och stålborste. Placera pappershanddukar i cylinderhuvudet ventilområdet för att förhindra skräp från att komma in i motorn. När ytan är ren, installera ventilkåporna. Centrumbult ventilkåpor har en spacer inbyggd i ventilkåpan för att förhindra över åtdragning. Dessa ventilkåpor kan dras åt utan att oroa dig för att förstöra packningen. Kanten bult covers ska dras åt jämnt med ett centrum ut mönstret tills alla bultar ordentligt. Över åtdragning dessa bultar gör att packningen att dela och läcka. Hand åtstramning är allt som behövs.
6

tillbaka alla tillbehör som togs bort för att komma åt ventilen täcker, och bästa av alla vätskor som gick förlorade. Starta bilen och kolla efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71594.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.