Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort de Styrspindlar Från en Jeep Wrangler

Ta bort Styrspindlar från en Jeep Wrangler kan vara en engagerad projekt, eftersom det finns ett antal delar som måste komma ut innan knogen kan tas bort. Processen är inte svårt, men du kommer att behöva speciella verktyg för att separera navaggregat och kulleder för att få knogarna från Jeep. Du bör ha en kulled separator, nav avdragare och en dragstång separator för att göra jobbet på rätt sätt. Dessa verktyg kommer också att möjliggöra snabbare borttagning. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Tänger
Breaker bar
Hylsnyckelsats
Ratchet set
Wrench in
Penetrerande olja
12 poäng Hylsnyckelsats
Hub avdragare
Tie rod separator
Kulled separator
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft enligt den främre differentialen av Jeep, och lyft den tillräckligt hög för att få hjulen från marken. Placera en fast uppsättning pallbockar under ramskenor att stödja Jeep.
2

Ta bort muttrarna, med hjälp av en rörtång, och ta bort de främre däcken från Jeep. Ställ åt muttrarna någonstans säkert så att du inte förlorar dem.
3

Ta bort sprinten och dammskydd från drivmuttern på änden av axeln. Du kommer att behöva en tång för att dra ut sprinten ur axeln. Avlägsna drivmuttern på änden av axeln med hjälp av en hylsa och breaker bar. Du kan behöva låsa Jeep fyrhjulsdrift och be någon hålla bromsarna för dig. Muttern dras åt till ungefär 190 foot-pounds och kommer att vara svåra att ta bort.
4

Lokalisera alla skruvarna på baksidan av bromsoket, och ta bort dem med hjälp av en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel. Ta bort bromsok från fästet, och stödja den med en bit ståltråd eller snöre så det är ur vägen.
5

Ta bromsrotorn genom att dra den rakt ut hjulbultarna. Det är bara att sitta på plats och bör komma rätt off. Om den inte glider av, prova sprutning penetrerande olja runt centrumhålet att lossa några korrosion där.
6

Lokalisera de tre nav bultar på baksidan av styrspindeln. De är 12-poäng bultar och bör vara 13 mm. Ta bort dem med hjälp av en 12-gradig sockel. Använd inte något annat på dem, eftersom detta skulle skada huvudet.
7

bort navet från styrspindeln. Bifoga ett nav avdragare till hjulbultarna. Vrid axeln i mitten av avdragare med en hylsa och spärrskaft för att tvinga navet ur knogen.
8

lokalisera och ta bort sprinten på styrstag ände som är kopplad till styrningen knoge, med hjälp av en tång. Ta bort muttern från Dragstång änden med en nyckel eller hylsa.
9

Skjut en dragstång separator mellan knogen och styrstaget slut. Strike slutet på den med en hammare flera gånger för att separera de två delarna. Ställ dragstången åt sidan.
10

bort sprintarna från övre och undre kulleder med tång, och sedan ta bort kronmuttrar med en sockel eller skiftnyckel. Du kan behöva en breaker bar på dessa nötter för att ta bort dem.
11

Skjut en kulled separator mellan den övre kulleden och knoge. Strike slutet av separatorn med en stor hammare tills knoge lossnar från kulleden. Detta borde tvinga knogen av både övre och undre kulleder i ett steg.
12

Skjut knoge utanför kulleder och bort från axeltappen. Vara noga med att inte träffa splines på änden av drivaxeln, vilket skulle skada den yttre axeln och gör det mycket svårt att komma tillbaka in i navaggregatet när du installerar det.
13

Upprepa detta bearbeta på den motsatta sidan av Jeep ta bort den andra knoge. Markera eller väskan några små delar för att göra monteringen enklare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71598.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.