Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Chevy Universal Joint

En injicerade plasthållare, en som gör borttagning av slitna fogar mycket svårt, behåller många av Chevrolet kardanknutarna (U-fogar) i bak-hjulsdrivna bilar och lätta lastbilar. Lyckligtvis, ändra Chevy U-joint i ett enkelt förfarande som är inom kunskapsnivån för de flesta hem mekanik. Innan du börjar, höja och stöd bilen med en domkraft, och position pallbockar under bakaxeln. Sänk bilen på domkraften. Detta kommer att förhindra skador orsakade av Chevy faller av domkraften. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench in
dräneringskärlet
gasolbrännare
Hammer
U-joint press
Ny U-joint

Visa fler instruktioner
1

bort drivaxeln genom att ta bort de fyra muttrarna eller bultarna bifoga det till drevet äggula, med en 12 mm nyckel. Skjut den framåt på transmissionen svans axeln bostäder, sänka ner den och skjut den bakåt ur transmissionen svans axeln bostäder. Fånga utspilld transmissionsolja i tråget.
2

Värm äggulorna i drivaxeln med gasolbrännare för att ta bort den injicerade plasthållare som håller U-joint lock på plats. Som äggulan upphettas kommer plastsmältan och koka. Detta gör det möjligt att expandera och pressa sig ut ur äggulan.
3

Ta bort U-joint lock och gamla U-joint, med hjälp av U-gemensam presskonferens. Denna enkla "C"-formade pressen kläms fast på leden och tvingar locken ur äggulan när du drar verktyget. När du har tagit bort ett lock, vrid verktyget runt och trycker den andra ut. Flytta sedan till nästa äggula, och så vidare, tills du har tagit bort alla U-fogar.
4

Rengör eventuell rost eller smuts ur äggulorna och installera nya fogar, med pressen Tryck in de nya lock och hållare. När du har installerat en keps i en äggula, lyft U-leden upp i äggulan och sedan ner i locket. Installera sedan det andra locket på att hälften av leden. När båda locken är installerade i äggulan, knäppa de nya stål hållarna på plats på utsidan av äggula.
5

tillbaka drivaxeln genom att skjuta in den i svansen axel hölje av transmissionen och sedan glider den på plats på drevet äggula. Dra in den på plats, med hjälp av de fyra muttrarna eller bultarna bort i steg 2.
6

Sänk Chevy av domkraften står, och provköra den.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71606.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.