Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att byta batteri på en Pontiac G6

Den Pontiac G6 har en 75-serie auto batteri finns på många GM-modeller. Som med många andra GM-modeller, batteripolerna är side-post kontakter. I några sena-modell G6-motorer, är batteriet täcks under en skyddande panel på förarsidan av motorrummet. En annan viktig sak att tänka på är att många av de G6 fordon utrustade med en radio stöldavskräckande. Om strömkällan stängs av från batteriet under installationen, kommer radion koden utplånas och obrukbar tills koden återställs. Det är ett sätt att förhindra detta för gör-det-själv mekaniker. Saker du behöver
8-mm box fast nyckel
75-serien side-post batteri
Stålborste
Kanal lås eller tång
Batteripolen korrosionsskydd sprej
Ratchet och Hylsnyckelsats
Fordon Saver datorns minne (med 9-volts batteri om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

Ta ut cigarettändaren från strömkällan utlopp inne i G6 och infoga fordonets sparare datorminne. Denna enhet kommer att ge minne till datorn för G6 så det kommer inte att förlora viktig information vid borttagning av batteriet. Var noga med att läsa instruktionerna om hur man använder minnet sparare innan du använder den. Det finns många olika typer, men de flesta kan pluggas in i cigarettändaruttaget eller kraftkälla uttag.
2

Höja huven till G6 och lokalisera batteriet. Ta bort skyddet om tillämpligt. Locket har två plast gångjärn snaps som kan lossas för hand och lyfte.
3

Använd Ratchet och en socket för att ta bort batteriet hold-down stag.

4

Använd 8mm skiftnyckel rutan änden för att koppla den svarta negativa batteripolen från sidan-stolpen av batteriet. Borttagning minuspolen först kommer att förhindra gnistor uppstår.
5

Ta bort den röda positiva batteripolen sist med 8mm nyckel och ta bort batteriet ur facket.
6

Ta ledningen anslutningshållaren från röda pluskabeln med en tång eller lås kanal. Ta den röda plasten terminalen beskyddare genom att dra loss den för hand. Rengör koppar pläterad terminal med en stålborste är nödvändig. Sätt tillbaka locket och sedan ledningen anslutningshållaren. Upprepa denna procedur för den svarta minuskabeln slut.
7

Placera det nya batteriet i facket och ominstallera hold-down stag med Ratchet och uttag.
8 < p> Hand tråden pluskabeln anslutningshållaren i batteriet side-post först. Var noga med den röda pluskabeln läggs vid den positiva batteri side-post stämplat med ett plustecken. Dra anslutningshållaren med 8mm handen skiftnyckel. Upprepa denna procedur för den svarta minuskabeln anslutningshållaren.
9

Spray ledningen terminal hållarna med batteri korrosionsskydd spray.
10

bort alla verktyg från motorn facket och starta motorn för att säkerställa korrekt funktion.
11

Ta datorns minne sparare.
12

Stäng av motorn och byt ut det skyddande batteriluckan om tillämpligt.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71621.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.