Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter ett hjul Stud på en Jeep Wrangler

En trasig hjulbult på din Jeep Wrangler måste bytas. De hjulbultar håller hjulet på din Jeep, och om du inte har alla fem dubbar på plats, är trycket inte fördelas på rätt sätt över navet och bultarna hjul. Innan du tar bort den trasiga hjulet stud, se till att få en ersättare stud som verkligen passar din Jeep. Var beredd att använda några armbåge fett att ta bort den gamla stud, eftersom det kan vara svårt att komma ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
SAE och metrisk hylsnyckelsats
SAE och metriska skiftnycklar
Dead slag hammare
Large punch eller stål rund bar
1/2-tums mutter
Stora brickor
Visa mer Instruktioner
1

Höj Jeep med domkraft och stödja det under ramen med en uppsättning pallbockar . Avlägsna hjulet där dubben behöver bytas, med hjälp av en rörtång för att ta bort muttrarna.
2

Lokalisera de två skruvarna som håller bromsoket på fästet. Avlägsna bultarna, med en spärr och uttag eller en box-nyckel. Häng bromsoket på lite snöre under hjulhuset.
3

Skjut bromsskivan bort hjulskruvarna och ställ den åt sidan på en säker plats. Du har nu tillgång till hjulbultarna och navet.
4

Vrid navet tills bulten du tar bort är placerad så att du bekvämt kan arbeta med det. Kör bulten bakåt och ut ur hub.The hjulbultar kan vara svårt att bryta sig loss, så ta en stor död slag hammare och var inte rädd för att svinga den. Om tappen har brutit platta med navet, kan du behöva använda en stor punch eller stål rund bar med döda slag hammare för att få ut det.
5

in det nya hjulet stud i navet från baksidan. Sätt in den så långt du kan för hand, och skjut sedan ett stort, platt bricka över bulten och installera en 1/2-tums mutter på bulten.
6

Dra åt muttern tills tappen drar in i hålet i navet. Använd en djup hylsa och spärrnyckel att vrida muttern. Det blir svårt eftersom det drar in, så en längre handtag på ratchet är användbart.
7

Ta bort muttern och brickan från hjulet stud. Skjut bromsen rotorn på hjulbultar och installera bromsoket på fästet.
8

Montera bultar genom bromsoket och dra åt dem tills ordentligt. Dra åt bultarna till 9 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
9

Byt hjul och däck och installera muttrarna. Dra åt muttrarna på hjulet dubbar, med din lug skiftnyckel. Dra åt hjulmuttrarna med tillverkarens specifikation.
10

Avlägsna domkraften från under Jeep och sakta sänka den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71625.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.